Kaas! is echte dorpswinkel - Assortiment in Bollengebouw twee keer zo groot

Nieuws
Frans en Tamara in hun vernieuwde Kaas! (Foto: Vincent de Vries/RM)
Frans en Tamara in hun vernieuwde Kaas! (Foto: Vincent de Vries/RM) rodi.nl

BROEK OP LANGEDIJK - Boter, kaas en eieren. Niks meer en niks minder. Puur zoals het bedoeld is. Dat is wat Frans en Tamara Witte voor ogen hadden toen zij zes jaar geleden hun winkel Kaas! openden. Ze wilden met Kaas! terug naar de basis en dat is gelukt. Kaas! staat inmiddels te boek als een echte dorpswinkel, die onlangs flink is vernieuwd.


Tamara: “We zijn terug in onze eigen winkel in het Bollengebouw waar we nu de beschikking hebben over twee keer zoveel ruimte, die we hard nodig hadden om onze voorraad te kunnen vergroten.” Bood het echtpaar Witte de klant voorheen een keuze uit 300 kazen, vanaf heden is er plek voor maar liefst 700 kazen. “We rijpen onze kazen allemaal zelf op natuurlijke wijze en dat vraagt om ruimte als je een breed assortiment aan wilt bieden”, vult Frans aan. “Ons assortiment bestaat uit 35 soorten Hollandse kaas. Denk aan 30 kaas, gatenkaas, kruidenkaas, geitenkaas en boerenkaas, jong belegen en extra belegen. We betrekken de meeste van onze kazen uit Lutjewinkel, rijpen ze stuk voor stuk zelf en snijden alles vers af. Práchtig werk en dat niet alleen: we kunnen onze kaas ook nog eens zeer scherp geprijsd aanbieden, ómdat we alles in eigen hand houden.”

Goed bereikbaar

De voorkeur voor het ambachtelijke vak voert bij Tamara Witte terug naar haar roots. “Ik kom uit een echte zuivelfamilie, waar alle artikelen louter op pure wijze geproduceerd werden. Mede daardoor kozen Frans en ik ervoor terug te gaan naar de basis en verkopen we alleen boter, kaas en eieren. Net als vroeger in een echte dorpswinkel waar tijd is voor een praatje.” Lacht: “Niet voor niets zijn we te vinden in de Dorpsstraat.”

Het echtpaar Witte is blij de verbouwing van het Bollengebouw achter de rug te hebben. Niet alleen omdat het resultaat prachtig is geworden, maar meer nog omdat de Dorpsstraat weer goed bereikbaar is. Frans: “Bovendien is er naast het pand een ruime parkeergelegenheid gerealiseerd en mogen klanten van Kaas! ook te allen tijde parkeren bij restaurant ‘t Bakkershuys.”

Neem gauw een kijkje in de vernieuwde Kaas!, gevestigd aan de Dorpsstraat 101 in Broek op Langedijk. Geopend op donderdag van 09.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.