Inschrijving Santa Run geopend

Nieuws
De Santa Run is een ludieke run: een hardlooptoernooi en een wandeltocht volledig in kerstsfeer. (Foto: aangeleverd)
De Santa Run is een ludieke run: een hardlooptoernooi en een wandeltocht volledig in kerstsfeer. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Rotary Langedijk-Geestmerambacht en Rotaract Alkmaar organiseren zondagmiddag 16 december de vierde editie van de Santa Run in Heerhugowaard. De deelnemers rennen of wandelen in kerstmannenpak vijf kilometer door de stad. Dit jaar is er speciale aandacht voor de kinderen, omdat voor het eerst ook een Santa Kidsrun is georganiseerd.
De Santa Run is een ludieke loop volledig in kerstsfeer en inmiddels een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in kerstmanoutfit het parcours voor twee goede doelen. Dat zijn dit jaar stichting Gouden Dagen en stichting Sport-Z. Gouden Dagen zet zich in voor de eenzame ouderen in Heerhugowaard en omgeving. Sport-Z brengt mensen in de regio die een extra steuntje in de rug nodig hebben in beweging met (sport)activiteiten en- programma’s. Van de opbrengst van de Santa Run kunnen beide stichtingen vele mooie dingen realiseren.
Dit jaar organiseert de Santa Run drie verschillende afstanden om aan mee te doen: Santa Kids-Run (1.2 km), Santa Run (5 km) en de Santa wandeltocht (5 km). Het programma start om 13.30 uur op het Coolplein. Hier kunnen de startnummers en kerstmanpakken opgehaald worden. De Kids Run start om 14.00 uur, de andere afstanden om 14.45 uur. Voorafgaand vindt eerst een warming-up plaats. Het Coolplein wordt voor de gelegenheid omgetoverd in kerstsferen en na afloop van de run is er gelegenheid om op het gezellige Coolplein nog een drankje en een hapje te nuttigen.
Inschrijven kan via www.santarunheerhugowaard.nl. Deelname bedraagt voor volwassenen € 15,- en kinderen €7,50. Dit is inclusief kerstmanpak, officiële tijdsregistratie en medaille. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen voor de top drie op de verschillende afstanden. Kijk ook eens op Facebook.com/SantaRunHeerhugowaard.