Stichting Langedijker Verleden begroet duizendste donateur

Nieuws
Trijntje en Bert de Waal met voorzitter Hans de Graaf. (Foto: aangeleverd)
Trijntje en Bert de Waal met voorzitter Hans de Graaf. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OUDKARSPEL - "Wat ontzettend leuk van jullie!", was de spontane reactie van Trijntje en Bert de Waal uit Noord-Scharwoude. Ze brachten zondagmiddag 2 december een bezoek aan museum en rijksmonument Het Regthuis in Oudkarspel en meldden zich daarbij aan als nieuwe donateur van Stichting Langedijker Verleden. Zij werden daarmee de duizendste donateur van de stichtin g.
De beheerders van dienst die zondag waren hier al een beetje op voorbereid, dus snel werd voorzitter Hans de Graaf opgetrommeld om de duizendste aanmelders in het zonnetje te zetten. Trijntje en Bert werden verrast met een mooie bos bloemen en twee historische boeken. Stichting Langedijker verleden heeft haar donateursbestand dit jaar flink zien groeien, mede dankzij de geslaagde renovatie van het Regthuis en de hoog gewaardeerde expositie 'Bruggen en Paden'. Ook het in november uitgekomen jaarblad 'De Otterplaat' oogst veel waardering onder haar lezers. Vanwege het goede bezoek aan de expositie heeft het stichtingsbestuur besloten om de openstelling van de expositie te verlengen tot april volgend jaar.
Het Regthuis aan de Dorpsstraat 861 in Oudkarspel is elke zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Door de week alleen voor groepen en op afspraak (via e-mail naar: info@behoudenhuisoudkarspel.nl).
Voor informatie zie website: www.langedijkerverleden.nl, ook op Facebook.