Kerstconcert Fonte di Musica

Nieuws

WARMENHUIZEN - De kersttijd komt er aan. En iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is de basis van dit kerstconcert.
De tekst van dit stuk gaat terug tot in de middeleeuwen en de oudste klanken zijn Gregoriaanse responsoria. Vele componisten hebben een ‘O Magnum Mysterium’ nagelaten en tijdens dit concert klinken er maar liefst vier: twee van ‘oude’ componisten uit de 16de eeuw (Clemens non papa en Victoria) en twee van nog levende componisten (Antognini en Lauridsen). Deze vier stukken vormen de pijlers van dit concert.

Modern jasje

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Praetorius, Schütz en Bach aan bod. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat bezoekers al helemaal in de kerststemming brengen.
Fonte di Musica

Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.
De aanvang van het concert op 15 december is 20.00 uur. Als locatie is gekozen voor de Oude Ursulakerk in de Dorpsstraat 930. Entree €12 aan de kerk en €10 in de voorverkoop. Voorverkoop via: De meiden van Spaansen, Dorpsstraat 44, Warmenhuizen, 06-12 03 31 84. Meer informatie zie: www.fontedimusica.nl