'Reik elkaar de hand!' - Oproep Stichting Interkerkelijk Steunfonds Langedijk

Nieuws
'Reik elkaar de hand!'Oproep Stichting Interkerkelijk Steunfonds Langedijk
'Reik elkaar de hand!'Oproep Stichting Interkerkelijk Steunfonds Langedijk rodi.nl

LANGEDIJK - Om de inwoners van Langedijk die in financiële nood verkeren de helpende hand te bieden, werken de kerkgenootschappen van Langedijk samen in de Stichting Interkerkelijk Steunfonds Langedijk (SISL). De stichting wordt gefinancierd door de jaarlijkse bijdragen van de kerken, donaties van bedrijven en particulieren en inkomsten uit acties.
Bij het beoordelen van een hulpaanvraag kijkt SISL naar de mens en zijn situatie en maakt hierbij geen onderscheid naar leeftijd, geslacht, huidskleur, godsdienstige of politieke overtuiging. Bij elke aanvraag vindt overleg plaats met gemeentelijke of andere hulpinstanties. Pas wanneer deze instanties geen hulp kunnen bieden, komt SISL in beeld.
Naast het bieden van noodhulp, deelt SISL elk jaar met kerst levensmiddelenpakketten uit aan door de gemeente geselecteerde personen. Een groot gedeelte van deze pakketten wordt voorzien van een envelop met inhoud. Zoals elk jaar heeft SISL pakketten rondgebracht, de vraag was echter ook vorig jaar vele malen groter.

Financiële bijdrage

Kort samengevat is de situatie als volgt: het aantal hulpaanvragen neemt elk jaar toe. Het aantal personen dat in aanmerking komt voor een kerstpakket plus envelop met inhoud neemt elk jaar toe. Het aantal kerstpakketten dat ingekocht moet worden neemt elk jaar toe en de korting die hierop verkregen wordt neemt elk jaar af waardoor de pakketten telkens duurder worden. Het aantal donaties neemt elk jaar af waardoor de organisatie inteert op de reserves. Om de groeiende groep van mensen die hulp nodig heeft te kunnen helpen met noodhulp en een levensmiddelenpakket is een jaarlijks tekort.
Daarom doet de stichting een beroep op gulle gevers. Reik de helpende hand en steun dit goede initiatief hetzij eenmalig, hetzij structureel.
De organisatie ziet elke bijdrage graag tegemoet ten name van Stichting Interkerkelijk Steunfonds Langedijk op bankrekeningnummer NL91 RABO 03 10 81 28 01.
SISL is ANBI gecertificeerd. Voor meer informatie kijk op www.steunfondslangedijk.nl