IJsbaan Volharding is klaar voor een koude winter

Nieuws
De Volharding is klaar voor een koude winter. (Foto: aangeleverd)
De Volharding is klaar voor een koude winter. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OUDKARSPEL - Het bestuur van IJsvereniging De Volharding in Oudkarspel heeft de afgelopen periode hard gewerkt. De ijsbaan ligt er weer prachtig bij. Het weiland is ondergelopen met water en de machines hebben weer een onderhoudsbeurt-gehad. Maar het meest trots is men op de nieuwe led-verlichting.
Met hulp van de Stichting Lief Langedijk konden nieuwe led-lampen aangeschaft worden. Hierdoor wordt de baan veel beter verlicht en wordt meegedaan aan het duurzamer maken van de maatschappij. De oude verlichting verbruikte 4800 Watt en de nieuwe 1500 Watt per uur. Een forse besparing dus. Een plaatselijke installateur schonk de kabel voor de nieuwe verlichting en een plaatselijk lasbedrijf voerde de benodigde laswerkzaamheden belangeloos uit. Kortom, een prachtige samenwerking voor de Langedijker gemeenschap.

Ganzen en meerkoeten

Momenteel wordt de ijsbaan gebruikt door honderden ganzen en meerkoeten als nachtelijke rustplaats. Bij invallende vorst zullen deze hun plaats verruilen door honderden enthousiaste schaatsliefhebbers. Doordat er maar zon’n tien centimeter water op de baan staat bevriest deze snel en is ook erg veilig. Wie door het ijs zou zakken loopt alleen een paar natte voeten op.
De leden van de vereniging ontvangen eerdaags weer een mail met het verzoek om de contributie te betalen. Voor €10,- mag een heel gezin dan onbeperkt schaatsen als er ijs ligt. Ook de gezellige kantine met houtkachel wordt weer bemand door vele vrijwilligers. Wie kijkt er nu al niet uit naar warme chocolademelk met of zonder slagroom? Nu maar hopen op een snel invallende vorst. De Volharding is er helemaal klaar voor.
Lid/donateur worden voor €10,- per jaar? Aanmelden kan via een mail: volharding.ledenadm@gmail.com.