Doe boodschappen voor Stichting Babyspullen!

Nieuws
In de babystartpakketten vinden gezinnen die het minder breed hebben de basisproducten voor hun kindje. (Foto: aangeleverd)
In de babystartpakketten vinden gezinnen die het minder breed hebben de basisproducten voor hun kindje. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

REGIO - Leden van de Soroptimistenclub Alkmaar e.o. staan zaterdag 22 december in winkelcentrum Broekerveiling klaar om babyspullen in te zamelen voor de babystartpakketten van Stichting Babyspullen. Waarom is dat zo hard nodig? Omdat niet alle (aanstaande) ouders in Nederland het even breed hebben en hun kindje alle spullen kunnen geven die zij in die eerste maanden nodig hebben. Stichting Babyspullen zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maakt daar babystartpakketten van. De pakketten worden via diverse instanties gratis aan deze ouders verstrekt.
Leden van de Soroptimisten delen in het winkelcentrum tussen 09.30 en 16.00 uur boodschappenlijstjes uit. Op deze lijstjes staan artikelen die Stichting Babyspullen goed kan gebruiken voor de babystartpakketten. De vraag is om één of meer producten van het lijstje te kopen. De gekochte producten kunnen vervolgens bij de vrijwilligers worden afgegeven. Hoe meer er wordt gedoneerd, des te meer pakketten de stichting kan maken. Een mooie kerstgedachte!

Nieuwe en gebruikte babyspullen

De boodschappenactie is bedoeld voor nieuwe spullen. Wie nog spullen op zolder heeft liggen - denk bijvoorbeeld aan kruiken, babydekens, lakentjes, hydrofiele doeken en kleertjes tot en met maat 92 - kan deze uiteraard ook doneren; tweedehands spullen kan men afgeven bij een van de inzamelpunten in de regio. Deze zijn te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl.