Westelijk tracé

Nieuws

LANGEDIJK - De gemeente organiseerde twee participatiebijeenkomsten over het herstel van de vaarverbinding Machinesloot-Achterburggracht.
Tijdens dit traject vroeg een bewonersgroep het alternatieve tracé uit het Masterplan 2012, de zogenaamde ‘oostelijke variant’, te heroverwegen. Na onderzoek heeft het college definitief besloten het westelijk tracé (Sportlaan-Wilgenlaan) verder uit te werken.
De gemeente deed onderzoek naar het alternatieve tracé, dat parallel loopt aan de Tulpenstraat en de Oostelijke Randweg. Daarin zijn ruimtelijke, functionele, veiligheids- en financiële aspecten en het draagvlak onder omwonenden meegenomen. Ook blijkt dat de westelijke variant betere kansen biedt voor ondernemers, de bestaande groenstructuur versterkt, aantrekkelijker is dan het oostelijk tracé wat betreft cultuurhistorische beleving en goedkoper is. Het westelijk tracé is duurzamer, omdat dit zorgt voor een robuuster watersysteem. Na weging van de diverse aspecten heeft het college daarom definitief gekozen voor het tracé Sportlaan-Wilgenlaan om de vaarverbinding tussen de Achterburggracht en de Machinesloot te herstellen. Naar verwachting neemt de raad hierover eind januari een besluit.