Spot `70 speelt 'Lang en Gelukkig'

Nieuws
'Lang en Gelukkig' is een sprookje voor iedereen die buiten de lijntjes wil keuren. (Foto: aangeleverd)
'Lang en Gelukkig' is een sprookje voor iedereen die buiten de lijntjes wil keuren. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WARMENHUIZEN - Spot '70 speelt negen maal 'Lang en Gelukkig' van de Nederlandse schrijver Don Duyns. Een sprookje maar dan even anders. Bekend geworden door de uitvoering door het toenmalige RO Theater. Nu dan in de eigenzinnige bewerking van toneelvereniging Spot’70 uit Warmenhuizen. Deze voorstelling is te zien op 25, 26, 27 januari en 1, 2, 3, 8, 9 en 10 februari in het Dorpshuis in Warmenhuizen.
'Lang en Gelukkig' is een bonte vertelling waarin niets is wat het lijkt. Als je denkt de figuren te herkennen uit lang vervlogen tijden, vergis je je toch... Het is een modern rebels sprookje dat net wat anders eindigt. Een grote stoet van bekende sprookjesfiguren passeren de revue waarin hun uitbundige en onvoorspelbare karaktereigenschappen opzichtig geëtaleerd worden. In deze muzikale voorstelling paradeert een rigide Assepoester net zo makkelijk naast een poëtische vegetarische wolf als wel naast een licht dementerende goede fee.
'Lang en Gelukkig' is een feest van rariteiten en geestigheden. Een sprookje voor iedereen die buiten de lijntjes wil keuren. Een volwassen voorstelling. (Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar). In een tot de verbeelding sprekend decor komen de, letterlijk, kleurrijke sprookjesfiguren tot leven.


Kostuums

Alle kostuums en pruiken zijn in 'Lang en Gelukkig' een zeer essentieel onderdeel van de voorstelling. Mariska Praat - speelt mee in de voorstelling - is ook verantwoordelijk voor het idee en de uitvoering van deze kostuums. Haar creativiteit heeft ertoe geleid dat Spot’70 een voorstelling kan maken die er ook visueel als een sprookje uit ziet.
Spot’70 speelt 'Lang en Gelukkig' in het Dorpshuis in Warmenhuizen op vrijdag 25 januari (première), zaterdag 26, zondag 27 januari, vrijdag 1 februari, zaterdag 2 februari, zondag 3 februari, vrijdag 8 februari, zaterdag 9 februari en zondag 10 februari. De voorstellingen vangen aan om 20.00 uur en op zondag om 14.30 uur (matinee).
Kaarten 12 euro ( CJP en 65 10 euro, donateurs 4 euro ) zijn te verkrijgen aan de kassa. Omdat het aantal plaatsen per voorstelling beperkt is, is reserveren aan te bevelen. Dit kan via de website www.spot70.nl of op tel. nr. 0226 – 399993.