Kom tijdens de open dag langs bij Tandheelkundig Centrum Heerhugowaard.
Kom tijdens de open dag langs bij Tandheelkundig Centrum Heerhugowaard. ((Foto: Theo Annes))

THC Heerhugowaard: 'Eerlijke tandheelkunde voor een reële prijs'

  Bedrijf in Beeld

HEERHUGOWAARD – Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment voor goede voornemens. Bijvoorbeeld iets aan het gebit laten doen. Tandheelkundig Centrum Heerhugowaard organiseert zaterdag 11 januari, in samenwerking met implantatenleverancier Straumann en tandtechnisch laboratorium 4Dental Alkmaar, van 10.00 tot 15.00 uur een open dag. Implantologie staat centraal, maar uiteraard kunnen ook over andere tandheelkundige zaken vragen worden gesteld.

De ervaren tandarts-implantoloog Peter Blommendaal houdt deze dag 'mini-consulten'. Mensen hebben vaak geen goed beeld van wat er speelt in hun mond", vertelt hij. "Deze dag kunnen zij zich vrijblijvend laten informeren. Mocht iemand van zijn eigen tandarts hebben gehoord dat er het een en ander moet gebeuren, dan kunnen wij ook een 'second opinion' geven. Bruggen, kronen en implantaten zijn forse investeringen en niet altijd de enige oplossing; soms is een vulling voldoende. Bij ons tandheelkundig centrum krijg je eerlijke tandheelkunde voor een reële prijs."

Kliksysteem

Tijdens de open dag wordt uitgebreide informatie gegeven over de mogelijkheden van implantaten, onder meer met een presentatie. Peter: "We plaatsen de implantaten onder plaatselijke verdoving. De implantaten groeien in een aantal weken tijd goed vast in het bot. Vervolgens kan het kunstgebit worden voorzien van een kliksysteem of wordt er een nieuw kunstgebit met kliksysteem gemaakt. Een implantaat zonder kliksysteem, wordt enige tijd na het implanteren voorzien van een kroon of brug. Men heeft nu weer een nieuwe tand of kies."

PRF

Implantaten hebben veel voordelen. Peter: "De behandeling is beperkt tot het gebied waar het probleem zich afspeelt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een brugconstructie, waarbij de aangrenzende tanden en kiezen wel moeten worden bewerkt. Daarbij is er bij het plaatsen van implantaten minder kans op verlies van kaakbot." THC Heerhugowaard werkt bovendien, als één van slechts dertig praktijken in heel Nederland, met PRF oftewel groeifactoren. Peter: "Bij de cliënt wordt bloed afgenomen, dat wordt gecentrifugeerd. De bloedplaatjes die daarbij overblijven worden gebruikt bij de botopbouw. Deze methode is zowel tijd- als kostenbesparend en bovendien werk je met lichaamseigen stoffen. De turbo gaat op de wondgenezing."

Meer weten? Kom langs tijdens de open dag. Dan kan er beoordeeld worden of U in aanmerking komt voor een implantaat. Voor elke bezoeker ligt een attentie klaar, zo lang de voorraad strekt. Er kan eventueel ter plekke een globale schatting van de kosten gemaakt worden; voor implantaten onder een kunstgebit ('klikgebit') is in bijna alle gevallen een vergoeding mogelijk uit de basisverzekering. Informeer naar de voorwaarden.

Tandheelkundig Centrum Heerhugowaard is te vinden aan Middenwaard 129a in Heerhugowaard. Parkeren kan in parkeergarage P4 Stadsplein, of als deze vol is in P5 bij de Dekamarkt. Kijk ook eens op www.thch.nl.

Meer berichten