De eerste winnaars van de jubileumactie met tweede van links Angela en helemaal rechts Rudy.
De eerste winnaars van de jubileumactie met tweede van links Angela en helemaal rechts Rudy. ((Foto: aangeleverd))

25 jaar Aerofit

  Bedrijf in Beeld

'We zijn niet groot, maar hebben alles'

NOORD-SCHARWOUDE - Sportcentrum Aerofit is al 25 jaar niet weg te denken aan de Willem de Zwijgerstraat 2, naast de Anbouw. De sportschool zit hier nog langer, maar sinds 25 jaar is Angela Rozendaal trotse eigenaar.

Dat vieren ze dit hele jaar, met als aftrap de prijsvraag tijdens de kerstmarkt. De winnaars wonnen daarmee 1 jaar, 6 maanden en 3 maanden gratis trainen. "Trots ben ik op mijn team, waarvan een aantal al vanaf het begin werkzaam is bij de sportschool. Maar het feit dat ook veel van onze leden al járen lid zijn en, ondanks hun soms hoge leeftijd, nog steeds enthousiast hun vertrouwde rondje fitness of groepsles komen doen."

Sportcentrum Aerofit is niet groot qua oppervlak, maar ze hebben er alles. "We zijn op de hoogte van alle trends in ons vakgebied, maar laten ons niet gek maken." Die kleinschaligheid is juist hun grote kracht. "Klanten weten wat ze kunnen verwachten en komen graag terug voor 'hun' les, maar we bieden ook regelmatig nieuwe groepslessen aan. Net als buitenlessen, bootcamp, een fitplan en sport- en danslessen voor kinderen." Aan vaste onderdelen als BBBB, step aerobics en de spinninglessen wordt liever niet teveel getornd. "Dan ontstaat er een volksopstand", zegt Angela met een knipoog. Maar de instructeurs - voornamelijk intern geworven en opgeleid - zijn niet vies van het uitproberen van nieuwe lessen. Zo zijn ooit XCOre en recenter BRN erbij gekomen. Deze kennen inmiddels een grote groep fans en zijn niet meer weg te denken van het lesrooster.

Fitness

In de fitnessruimte staat eveneens een groot aantal apparaten opgesteld om alle spiergroepen te trainen, en daar worden ook de spinninglessen gegeven. Het is soms een beetje schuiven met de apparaten, maar de zaal is nooit te vol. "Mooi vind ik ook altijd om te zien hoe jong en oud respectvol naast elkaar sport. Ieder doet zijn ding maar er is ook ruimte voor een praatje. Ook is er drie ochtenden per week gratis kinderopvang. Bovendien kijkt niemand hier naar hoe groot je spierballen zijn of hoe strak je kont. Behalve als je dat graag wilt natuurlijk", lacht Angela. Mooi aan de sportzaal is ook dat er altijd gediplomeerd personeel rondloopt, personal trainers met een achtergrond in de fysiotherapie. "Ook zijn wij officieel bevoegd om te helpen bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen."

Jubileum

Bestaande klanten maken elke maand kans op een mooie prijs naar aanleiding van een prijsvraag. In juni volgt een feestweek met optredens en masterclasses. Maar ook nieuwe leden profiteren mee. Zo kunnen zij nu tien dagen gratis sporten en daarmee de lessen e.d. uitproberen. Zie voor de voorwaarden www.sportcentrumaerofit.nl, bel 0226-317439 of loop gewoon een keer langs!

Marsha Bakker
Meer berichten