Rabo AZ Foodtour: actief en educatief.
Rabo AZ Foodtour: actief en educatief. ((Foto: Ed van de Pol))

Recordaantal inschrijvingen Rabo AZ Foodtour 2020

  Bedrijf in Beeld

REGIO - De Rabo AZ Foodtour bereikt dit jaar een ware mijlpaal: maar liefst honderd schoolklassen hebben zich ingeschreven voor dit interactieve lesprogramma, dat bedoeld is voor de groepen 7 en 8 en de thema's voedsel en gezonde voeding op een even leerzame als ludieke manier behandelt. "De Rabo AZ Foodtour linkt deze thema's aan het milieu, met de spelers van AZ als rolmodellen. Dat is een unieke combinatie", aldus Tim Kesselaar, onderwijzer bij basisschool De Zes Wielen uit Alkmaar. "Wij doen voor de derde maal mee aan het lesprogramma en de kinderen zijn weer superenthousiast." Dinsdag 11 februari wordt de aftrap gegeven voor de Rabo AZ Foodtour 2020.   

De lesstof wordt met filmpjes van AZ-spelers, -trainers en voedingsdeskundigen aan de klas gepresenteerd. De leerlingen voeren opdrachten uit en leggen die vast in vlogs. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Persoonlijke peptalk

Voorheen verzorgden de spelers en trainers van AZ de aftrap van de Rabo AZ Foodtour, maar deze keer is ervoor gekozen de deelnemers vlak voor de eindsprint te voorzien van een extra peptalk. Dinsdag 24 maart bezoeken de AZ-sterren alle deelnemende scholen. "Dat bezoek van AZ heeft iets heiligs", aldus Kesselaar.

De Rabo AZ Foodtour is een initiatief van Rabobanken Alkmaar en omstreken, Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Zaanstreek. De banken ontwikkelden het lesprogramma in samenwerking met AZ Alkmaar en GreenPort NHN. Vorig jaar sloten zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan.

Patricia Smagge
Meer berichten