Work in progress bij Wijnhuis Oudorp

Partnerbijdrage
Het team van Wijnhuis Oudorp.
Het team van Wijnhuis Oudorp. (Foto: Theo Annes)

OUDORP - Wijnhuis Oudorp aan Herenweg 81 in Oudorp slaat in november en december zijn vleugels uit. De specialist in wijn, gedistilleerd en speciaalbier heeft Partycentrum Meereboer deze periode omgetoverd in een ruim opgezette speciaalzaak, met een uitgebreid assortiment wijn, geschenkverpakkingen en delicatessen.

Sinds 1997 bestieren Ab en Ireen Tamis de wijnhandel, die sinds 1978 gevestigd is aan de Herenweg 81. In de loop der jaren is het van een slijterij en wijnhandel uitgegroeid tot een speciaalzaak met een heuse kookclub met ruim 30 leden. Ab heeft zijn diploma’s brood en banketbakker en restaurant-kok. Deze basiskennis is in combinatie met de wijnhandel uitgegroeid tot een specialisme die men niet vaak tegenkomt in de wijnhandel. Aan de ene kant kennis van de producten in de keuken en de bereidingswijzen, aan de andere kant de kennis van wijn, speciaalbier en gedistilleerd. Het team van Wijnhuis Oudorp wordt gecompleteerd door Diana Eedens, die inmiddels 11 jaar ervaring in de wijnhandel heeft en Floris Nieuwenhout, die scheikunde gestudeerd heeft maar voor de wijnhandel heeft gekozen. De komende maanden komt een oude bekende teug, Lisa de Nijs gaat het team aanvullen deze periode. Samen proeven ze alle dranken, voordat ze op het schap komen te staan. “Wij weten wat er in de fles zit, vaak ook wie het gemaakt heeft en welke grondstoffen ze gebruiken”, zegt Ab.

Speciaalbier

Wijnhuis Oudorp is ‘verified veneu’ op Untappt! Het complete assortiment speciaalbieren staat op de bekende app Untappt. Het groeit elke week, ook de ‘vintage’ bieren wordt de komende periode uitgebreid. Bieren uit bv 1997 zullen aan het assortiment toegevoegd worden. “Het assortiment speciaalbier is zeer gevarieerd, elke maand komen er nieuwe bij en verdwijnen er weer andere van het schap. We zijn ons aan het specialiseren in echte ‘specials’. Whisky’s die per fust gebotteld wordt, bieren die op fusten rijpen en maar mondjesmaat verkrijgbaar zijn. De echte krenten uit de pap! Door alle Corona perikelen is er een nieuwe productlijn ontstaan, de zogenaamde ‘thuisproeverijen’. Er is een thuisproeverij jenever van Zuidam, een thuisproeverij Whisky voor beginners en een thuisproeverij whisky voor gevorderden. Ook een exclusieve rum proeverij is aan het assortiment toegevoegd.

Thuisbezorgd

Door corona heeft Wijnhuis Oudorp de service verder uitgebreid. Zo worden in Alkmaar veel bestellingen aan huis bezorgd. Bestellen kan via bestelling@wijnhuisoudorp.nl; via 072 5113341. Er wordt dan een betaalverzoek verstuurd en daarna bezorgd. “Dat werkt prima, zegt Ab, het gaat bijna net zo snel als betalen in de winkel. Ook heeft de chauffeur een mobiel pin apparaat bij zich, voor wie niet zo thuis is op het internet.”

Openingstijden november: Maandag: 11.00 - 18.00 uur; Dinsdag: 09.00 - 18.00 uur; Woensdag: 09.00 -18.00 uur; Donderdag: 09.00 - 20.00 uur; Vrijdag: 09.00 - 20.00 uur; Zaterdag: 09.00 -18.00 uur en Zondag: 12.00 -17.00 uur (alleen op afspraak). Kijk voor meer informatie op www.wijnhuisoudorp.nl.