‘Hart van PCC Fabritius’ opgeleverd

Partnerbijdrage
Leerlingen Birthe (15) en Lars (16) krijgen de sleutel van het vernieuwde OLC van Marcel de Reus, projectleider Bouwbedrijf Jac. Tromp.
Leerlingen Birthe (15) en Lars (16) krijgen de sleutel van het vernieuwde OLC van Marcel de Reus, projectleider Bouwbedrijf Jac. Tromp. (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Leerlingen Lars en Birthe namen dinsdag 9 februari de sleutel in ontvangst van het nagelnieuwe OpenLeerCentrum op PCC Fabritius. Met deze oplevering herinnert niets meer aan de brand van exact een jaar geleden, het imposante schoolgebouw is mooier dan ooit.

Precies een jaar geleden ging het OpenLeerCentrum (OLC) in rook op, daarbij ook een deel van de gevel en gangen van het hoofdgebouw beschadigend. Leerlingen en medewerkers moesten uitwijken naar elders voor de duur van de herstelwerkzaamheden aan het hoofdgebouw. In augustus 2021 kon de school terugkeren, maar sloop en herbouw van het OLC kostte meer tijd.

Zelfstandig aan leerdoelen werken

Robin Ooijevaar, waarnemend directeur van PCC Fabritius: “Deze ruimte is echt het hart van onze school, waar de leerlingen onder begeleiding zelfstandig aan hun leerdoelen kunnen werken. Ze maken er opdrachten, zoeken dingen uit, werken samen en geven er presentaties. Een prettige plek om te zijn, een geweldige plek om te leren.”

Anne Frank en Barack Obama

Marcel de Reus, projectleider van Bouwbedrijf Jac. Tromp bv, overhandigde de sleutel aan de Alkmaarse leerlingen Lars (16 jaar) en Birthe (15 jaar). Het tweetal dacht de afgelopen periode mee over de inrichting van hun OLC. Lars: “We hebben ervoor gezorgd dat er lekkere banken komen te staan langs het raam” en Birthe vult aan: “Ook willen we affiches van beroemde en inspirerende mensen, zoals Anne Frank en Barack Obama, aan de muren.”

Met de oplevering zijn nu de laatste sporen van de brand die hun schoolleven toen zo ontregelde, definitief uitgewist. Een feestelijke opening volgt op een later tijdstip, maar dit moment was zeker een feestje waard!

Groep 8-leerlingen die de school willen bekijken, zijn welkom op de online-leerlingenmiddag op donderdag 11 februari. Kijk voor meer informatie op pcc.nu/opendagen.