10 vragen aan Robin Hink

Column
Afbeelding
(Foto: Robin Hink)

Ik bekleed schraprollen, trommels en schijven met carborundum (een soort schuurpapier-korrel) voor de AGF-industrie. De Carborundum Specialist is de enige firma in Nederland én België die alle merken, soorten en maten kan behandelen.

Antwoord op de vraag van Nico Beemsterboer: Jij bent de carborundum specialist maar wat houdt dat precies in?

Wie bent u?

Mijn naam is Robin Hink en ben 34 jaar. Samen met mijn vriendin Babette hebben we dochter Roos (6) en zoon Wolf (4) en wonen in Noord Scharwoude. Naast mijn werk houd ik me graag bezig met het opknappen van gritrollen van (doorslippende) caravan-movers.

Van wie bent u dr ien?

Mijn ouders zijn Jos en Marian, welke ook allebei Langedijker in hart en nieren zijn. Daarnaast heb ik nog 2 broers en een zus. Ondernemen is er bij ons met de paplepel in gegoten. Mijn vader heeft nagenoeg zijn hele leven een eigen bedrijf gehad. De carborundum activiteiten heb ik overgenomen. Mijn broers hebben ook allebei een eigen bedrijf.

Opa Freek en Oma Truus Hink van de Achterstraat zijn overigens ook geen onbekende Langedijkers.

Wat heeft u met dit dorp?

Mijn hele leven woon ik al in dit prachtige dorp, net als mijn familie en vrienden. Uiteraard zal ik dan ook voor geen goud dit dorp verlaten.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het stukje dorpsstraat vanaf de 'sigarenboer' tot aan het kruispunt met de N504. Een gezellige straat met aan weerzijden de winkeltjes en leuke huizen dicht tegen de weg. Een echt dorpskarakter.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Uiteraard de kermis en natuurlijk de Langedijker Beddenrace, waar ik inmiddels meerdere malen de hoogste positie van het podium heb mogen betreden.

Als u burgemeester was?

Aanpakken is een groot woord. Ik zou graag zien dat Langedijk een dorp blijft. Door de enorme huizenbouw in Langedijk én de fusie worden we steeds groter, waardoor ik bang ben dat we het dorpskarakter uit het oog gaan verliezen.

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Mijn opa en oma zeiden altijd “Ga nooit weg zonder te groeten, ga nooit weg zonder een zoen, wie het noodlot zal ontmoeten kan het morgen niet meer doen”.

Uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat alle prachtige evenementen die Langedijk rijk is mogen blijven bestaan. We hebben een schat aan geweldige organisatoren en daar moeten we zuinig mee om gaan.

Wie is uw opvolger?

Tijs Roeland, voorzitter van Vrone. Gaat er voor Vrone een nieuw tijdperk in met een nieuw complex?