Sander Kunst loopt vijftig kilometer - Donaties blijven binnenstromen voor actie 'Doei Dystrofie'

  Nieuws
Sander Kunst liep de vijftig kilometer, van Den Helder naar Alkmaar, is een tijd van vijf uur en 58 minuten. (Foto: aangeleverd0.
Sander Kunst liep de vijftig kilometer, van Den Helder naar Alkmaar, is een tijd van vijf uur en 58 minuten. (Foto: aangeleverd0. (rodi.nl)

BROEK OP LANGEDIJK - ''Ik heb het gehaald,'' zegt Sander Kunst. De Langedijker liep op vrijdag 2 maart vijftig kilometer hard van Den Helder naar Alkmaar.


''Na vijf uur en 58 minuten heb ik de volledige vijftig kilometer hardgelopen. Het was best. Niet alleen vanwege het parcours, door duinen, over dijken en over strand, maar ook vanwege het opvallende slechte weer. Temperaturen van -6 tot -2 en vaak windkracht 6.'' Sander wil met deze loop aandacht vragen voor alle vormen van dystrofie. ''Helaas is er tot op de dag van vandaag voor geen enkele vorm van deze spierziekte een medicijn gevonden . Ik wil graag een steentje bijdragen en vooral voor mijn schoonmoeder, die ook een vorm van dystrofie heeft.''
Sander hoopte met deze sponsorloop een mooi bedrag bij elkaar te lopen, zodat onderzoek kan worden gedaan naar de diverse remedies om herstel mogelijk te maken. Sander: ''De donaties blijven nog binnenstromen. Tot nu toe al 800 euro opgehaald. Hopelijk bereiken we komende weken alsnog de 1000 euro.''

Meer berichten