Broekermarkt in de prijzen! - 'Het is de op één na beste markt van Nederland'

  Nieuws
Broekermarkt als tweede geëindigd. (Foto: aangeleverd)
Broekermarkt als tweede geëindigd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BROEK OP LANGEDIJK - De Broekermarkt ging in oktober vorig jaar van start op het Broekerplein in Broek op Langedijk. De markt is verzelfstandigd en wordt nu door de kooplieden zelf gerund. Nog net op tijd kon de markt mee in de race voor de titel beste markt van Nederland; de categorie kleine markten.


"Binnen een paar maanden werd de markt genomineerd tot de top 3! De jury was bij de eerste jurering al erg enthousiast over de locatie en het enthousiasme van de ondernemers. Er volgde nog een tweede juryronde. Dinsdag 13 maart kwam eindelijk de lang verwachte uitslag; de Broekermarkt is heel netjes tweede geworden. De markt in Bergen werd eerste. De op één na beste markt van Nederland is voor zo’n jonge markt echt een uitzonderlijke prestatie", zegt George Noordhuis van de notenkraam.

Basis


Volgens het juryrapport heeft de Broekermarkt alles technisch goed voor elkaar. De basis staat als een huis. Een mooi vlak plein met verzonken stroomputten. De markt bevind zich tussen een goed winkelcentrum in en heeft ruimvoldoende parkeergelegenheid voor zowel auto als fiets. En natuurlijk het op één na leukste uitje van Noord-Holland; het museum de Broekerveiling. George: "Er zijn nog mogelijkheden om uit te breiden qua assortiment. Dat laatste is dan ook één van de weinige kritiekpunten van de jury. Nog meer mensen op de markt zal de sfeer verhogen en de markt nog leuker maken."
Aan de tweede prijs is een cheque gekoppeld van € 250,- welke besteed wordt ter promotie en versterking van de markt. De Broekermarkt heeft sinds kort een kraam met kleding en biologische groente aan het assortiment toegevoegd.
Volg de Broekermarkt ook via Facebook voor leuke acties en aanbiedingen; https://www.facebook.com/stichtingbroekermarkt/
De kooplieden hopen elke donderdag vele bezoekers live te begroeten op het Broekerplein van 09.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten