Spaaractie De Duizend Eilanden groot succes

  Nieuws
Een aantal leerlingen onthulde in de Witte Donderdagviering het mooie bedrag voor Sibusiso. (Foto: aangeleverd)
Een aantal leerlingen onthulde in de Witte Donderdagviering het mooie bedrag voor Sibusiso. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - De kinderen van basisschool De Duizend Eilanden spaarden vanaf 16 februari voor Stichting Sibusiso. Deze stichting streeft ernaar de acceptatie van verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania te vergroten en hen de mogelijkheid te bieden hun capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen.


Dinsdag 13 april was er een ouder-kind-gymles onder leiding van de vakleerkracht gym, waarvoor de kinderen zich konden laten sponsoren. Dit was een groot succes! Het was een feest voor de ouders en de kinderen. Ook hadden de kinderen zelf acties bedacht om geld te verdienen: ze zetten een potje neer bij LSVV om te laten vullen, deden klusjes, maakten handletterkaarten om te verkopen, haalden lege flessen op, vroegen geld via de familieapp, en verzamelden spullen voor leeftijdgenootjes, zoals potloden, pennen, lineaals, schriften, tandpasta, tandenborstels en bekers. De onder- en bovenbouwgroep die het meeste geld spaarden, werden door sponsors getrakteerd op een ijsje van Dennis. Het was een nek-aan-nek race, gewonnen door groep 4 en groep 6.
In de Witte Donderdagviering werd het fantastische bedrag van €2298,88 onthuld.

Meer berichten