Acoustic Jam viert eerste lustrum

  Nieuws
Het wordt weer jammen geblazen in De Schelvis. (Foto: aangeleverd)
Het wordt weer jammen geblazen in De Schelvis. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUID-SCHARWOUDE - Al vijf jaar lang is het feest voor muzikanten en muziekliefhebbers op de eerste zaterdag van de maand. Deze avonden in café de Schelvis zijn altijd druk bezocht. In de afgelopen vijf jaar hebben al vele bandjes, muzikanten en zangers/zangeressen, beginnend of geroutineerd, de weg gevonden naar dit laagdrempelige open podium.
"De jamsessie is bijvoorbeeld uitermate geschikt om podiumervaring op te doen, maar ook om andere muzikanten te ontmoeten en goed samen te leren spelen. Er zijn al menig bandjes ontstaan op jamsessies, omdat juist dan je elkaar heel goed kunt vinden qua genre en stijl. Alles is namelijk mogelijk en niets is te gek! Er wordt altijd hard aan gewerkt om iedereen aan bod te laten komen, zonder dat het allemaal té ingestudeerd en té strak voelt", vertelt Esther Wolfswinkel.
Willem Glas jr. en Esther Wolfswinkel (bekend als Lady & de Vagebond), en geluidstechnicus/ muzikant Pieter Heijne (allen KUUKS) zijn samen met de uitbater van het café, Ruben Gieling verantwoordelijk voor organisatie, geluid, backline en instrumentarium, en zorgen ervoor dat deze avonden gesmeerd lopen en muzikaal gevuld worden.

Bijzondere actie

Wie jarig is trakteert, dus op het vijfjarig bestaan dat 5 mei gevierd wordt, gaat iets bijzonders gebeuren! Ten eerste heeft café de Schelvis een bijzondere actie in petto, en ook de muziekliefhebbers gaan verwend worden, want als huisband staat een akoestische streling voor het oor op het programma. The Vaders gaan deze avond om 21.00 openen, en jammen natuurlijk ook lekker mee met alle andere aanwezige muzikanten. De heren van The Vaders zijn allen uit deze streek afkomstig, en draaien al heel wat jaren mee in de muziek. Zij zijn heer en meester als het aankomt op meerstemmige samenzang en akoestische gitaar en percussie. Dus mis het niet, om mee te doen of lekker te genieten!

Meer berichten