'We kunnen hier veel mooie dingen voor doen' - Heel Barnewiel Bakt levert ruim twee mille op voor goede doelen
  Nieuws

In de gymzaal van school werden de cheques uitgereikt. (Foto: aangeleverd)
In de gymzaal van school werden de cheques uitgereikt. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OUDKARSPEL - De taartenbakactie die leerlingen van basisschool Barnewiel organiseerden voor hun zieke klasgenoot Bas (9) heeft ruim 2.200 euro opgeleverd.
Bas uit groep 5 heeft botkanker en ligt momenteel weer voor vier weken in het ziekenhuis voor een zware chemokuur. Met het bakken en de verkoop van de taarten willen de kinderen van de Barnewiel hem een steuntje in de rug geven en geld ophalen voor Kika en stichting Wensenambulance Amsterdam.
In de gymzaal van school werden de cheques uitgereikt aan René Oud van Kika en Willeke Vosveld van de Wensenambulance. Beiden waren blij verrast en René vond het nogal een opbrengst voor zo’n kleine school. "We kunnen hier veel mooie dingen voor doen, voor heel veel kinderen zoals Bas." Willeke had zelfs nog een verrassing voor Bas: "Denk maar even na over een leuk uitstapje voor jou en je gezin. Dan gaan wij dat regelen met de Wensenambulance."

Blij verrast

Locatieleider van de school, Tammy Reurslag is blij verrast over de positieve reacties op de taartenbakactie. "Voor beide stichtingen ligt een bedrag van minimaal 1.100 euro klaar. Bedrijven in Oudkarspel en omstreken hebben het opgehaalde bedrag van de taartenactie nog eens verdubbeld, en nog steeds komt er geld binnen van sympathiserende ondernemers. Ook zij leven mee met Bas en dat is echt fantastisch. Vooraf hadden we geen idee of en hoe deze actie zou lopen. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Ik ben trots op onze school!"
Bas was ook aanwezig bij de uitreiking van de cheques woensdag, via een Facetime-verbinding op de telefoon van juf. Hij was heel blij met de opbrengst en beantwoordde tot slot nog een aantal vragen van zijn schoolgenoten: Wanneer kom je weer voetballen Bas? "Zo snel mogelijk!"
Uiteraard kan er nog steeds worden gedoneerd voor deze actie! Dat is mogelijk op het rekeningnummer NL78INGB0005999909 tnv HBB/Bas Visser.

Meer berichten