- (Ingezonden)Het losloopbeleid van honden in Langedijk

  Nieuws

LANGEDIJK - De grootste ergernis van veel wandelaars/hondenbezitters (die wel hun hond aan de riem hebben) en kleine kinderen, zijn de loslopende honden vooral in Oudkarspel.
In het Diepsmeerpark is een stuk aangegeven waar honden los kunnen/ mogen lopen. Helaas houden slechts enkelen zich daar aan. Kleine kinderen willen er niet altijd meer spelen. Zij zijn bang voor honden die soms speels op ze afkomen. Maar ook buiten het park lopen regelmatig veel honden los.
Als je mensen hierop aanspreekt, krijg je bijna een grote mond of ze negeren je volkomen. Laten we het dan nog maar niet hebben over het opruimen van hondenpoep (ik bedoel hier natuurlijk niet de goede, wel opruimende hondenbezitters mee).
Ik vraag me dan vaak af, als je iemand aanspreekt die de hond los laat lopen 'Ben ik fout', 'moet ik mij verontschuldigen' of zijn zij het die zich niet aan de door de gemeente opgelegde regels houden. Reactantie zou Victormids zeggen. Is het asociaal gedrag? Ik vind van wel en met mij velen die ik spreek of heb gesproken.
BOA (buiten gewoon ambtenaar) kunt u alstublieft eens wat vaker controleren, zodat velen van ons toch ook gebruik kunnen maken op een fijne manier van onder andere het Diepsmeerpark en ons ook veiliger voelen op de fietspaden.
Iemand die zich vreselijk ergert.
Naam en adres bij redactie bekend.

Meer berichten