Floor van Stenis eerste op regiokampioenschap turnen

  Nieuws

LANGEDIJK - In Wervershoof vond afgelopen weekend het regiokampioenschap plaats voor de 4e, 5e divisie (keuze oefenstof) en voor de onderbouw (verplichte oefenstof) D1 en D2. Turn Totaal Langedijk was ruimschoots vertegenwoordigd met meisjes in de diverse categorieën en geplaatst uit de vorige finale.
Zaterdag 14 april kwamen de meisjes van de verplichte oefenstof aan bod. De instappers Famke Derksen, Tessel Straathof en Tessa Kramer streden hard voor een plek op het districtskampioenschap. Helaas door het sterke deelnemersveld lukte dit niet. Zij hebben prima gepresteerd maar de anderen waren gewoon sterker.
De pupillen 1: Laura van Mullekom, Amy Bruurs, Floor Keijning en Nikita van Wier deden het uitstekend. Voor Nikita in de D2 was er zelfs een vierde plek. Allen hebben heel netjes geturnd en scoorden hoge cijfers. Zij mogen allemaal door naar het districtskampioenschap. Vervolgens was het de eer aan de pupillen 2 om Langedijk te vertegenwoordigen. Floor van Stenis, komend uit de landelijke competitie deed het voortreffelijk en mocht vol trots aan het einde van de wedstrijd het hoogste treetje beklimmen en zich regiokampioene noemen. Annelotte werd hier vijfde en voor Kim Put lukte het helaas niet. Als laatste mocht Madelief Jak op de zaterdag in de jeugd ook doorstromen. Zij behaalde heel keurig een achtste plek.
Al deze meisjes die doorgestroomd zijn mogen op 2 juni in Amsterdam het districtskampioenschap turnen.

Keurige cijfers

Zondag 15 april de bovenbouw aan de beurt: de meisjes 4e en 5e divisie: Cynthia Jong, Evelien Leijen, Jessie van Aanholt, Roos Straaijer en Carmen Hanrath. Behalve een minder vloercijfer scoorde Cynthia keurige cijfers op de andere drie toestellen en dat was voldoende om door te stromen. Roos Straaijer uitkomend in de junioren vierde divisie draaide een hele stabiele en goede wedstrijd. Zij mag met een zesde plek ook mee naar het districtskampioenschap op 26 mei in Amersfoort. Voor Famke, Tessel, Tessa, Kim, Jessie, Evelien en Carmen zijn er volgend seizoen weer nieuwe kansen. Het was al uniek dat jullie aan deze wedstrijd mochten deelnemen. De trainsters kunnen met trots terugkijken op dit weekend!
Voor informatie, zie: www.turntotaallangedijk.nl

Meer berichten