Elfde AmbachtKunstmarkt aan Ambachtsdijk

  Nieuws
Esther Wolfswinkel (zang) en Willem Glas (zang en gitaar) verzorgen weer een heerlijk optreden. (Foto: aangeleverd)
Esther Wolfswinkel (zang) en Willem Glas (zang en gitaar) verzorgen weer een heerlijk optreden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OUDKARSPEL - De elfde AmbachtKunstmarkt, georganiseerd door de familie Pompert, staat eerste pinksterdag op het programma. “In overleg met Marieke Neesen, bekend van Lief Langedijk, organiseren wij onze AmbachtKunstmarkt nu om de twee jaar. Zo organiseert Marieke haar kunstroute in de oneven kalenderjaren en kon ze vorig jaar een oude traditie in ere herstellen. Wij organiseren de traditionele kunst- en ambachtenmarkt op ons erf nu om de twee jaar. Zo is er toch elk jaar een cultureel evenement, zegt, Wilfreda Pompert.


"Dit jaar hebben we weer een keur aan enthousiaste deelnemers. Twee jaar geleden kwam dat toevallig zo uit en dat is ons zeer goed bevallen, zowel in de voorbereiding, als bij het opruimen. Op tweede pinksterdag kunnen eventueel nog spullen door de deelnemers worden opgehaald.”

Ook dit jaar is er weer een mix van ‘oude bekenden’ en nieuwe deelnemers aan de markt. ‘Lady en de Vagebond’, Esther Wolfswinkel (zang) en Willem Glas (zang en gitaar) verzorgen een heerlijk optreden, evenals twee jaar geleden. Susan Harpenau verzorgt met het Zolderorkest een optreden. Uiteraard is Ron Breur, beter bekend als BonRon, weer aanwezig met zijn overheerlijke chocoladeverrassingen. Menig bezoeker komt niet langs zijn kraam, zonder deze overheerlijke traktaties te proeven en aan te schaffen. 'Bolle Hendrik’ met zijn geweldige kaas- en worstassortiment is ook zo’n adresje waar niet zomaar aan voorbij gegaan kan worden tijdens deze markt.


Kunst


Op het gebied van de kunst is er tevens heel wat te beleven. Voor de tweede maal komt Wia Eleveld uit Drenthe naar Oudkarspel. “Wia maakt prachtige leren tassen, sieraden en woonaccessoires. We zijn blij dat zij weer de moeite neemt om aan onze markt deel te nemen”, stelt Wilfreda. Dit jaar een aantal nieuwe deelnemers: Elly de Witte komt met haar bronzen beelden; Ria Wilms is er met schilderijen en Bea Blijham showt haar hoeden. "Het belooft een prachtige dag te worden. Zeker als het weer meewerkt!"

De markt wordt gehouden bij de familie Pompert aan de Ambachtsdijk 59 in Oudkarspel. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom en tot 17.00 uur is er veel te beleven. En... de inwendige mens komt ruimschoots aan bod.

Meer berichten