BOL haalt dik verdiend kampioenschap binnen - Promotie naar eerste klasse een feit

Sietse Brandsma rent juichend weg nadat hij de winnende treffer heeft gemaakt tegen Amstelveen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

LANGEDIJK - Het door BOL vooraf gedroomde scenario, zelf winnen en de concurrent die punten laat liggen, werd afgelopen zaterdag bewaarheid. Hierdoor werd BOL met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van zeven punten op nummer twee Blauw Wit- Beursbengels, kampioen in de tweede klasse A zaterdag.
Lang zag het er echter naar uit dat de kampioensaspiraties in elk geval een week zouden moeten worden uitgesteld en mogelijk erger. In Broek op Langedijk stond het namelijk tot ver in de blessuretijd 2-2 bij BOL tegen Amstelveen, terwijl concurrent Blauw Wit in Oostzaan tot een kwartier voor tijd een 2-0 voorsprong koesterde tegen OSV. Dat zou betekenen dat de voorsprong van vijf punten die BOL had bij aanvang van de wedstrijd zou slinken tot drie punten. Heel lang leek het zaterdag dat dit de uitkomst zou worden. Maar tegenstander Amstelveen, dat de tweede helft weinig anders deed dan tijdrekken en ageren tegen bijna alle scheidsrechterlijke beslissingen, kreeg hiervoor uiteindelijk de rekening gepresenteerd. Het eindigde de wedstrijd met negen man wegens twee rode kaarten. Tevens had de scheidsrechter alle reden om wegens de vele blessurebehandelingen voor spelers van Amstelveen, een aantal minuten extra te laten spelen. In de laatste minuut van die extra tijd gebeurde dan toch waarop heel BOL hoopte en gezien het spelbeeld ook recht had, de 3-2 viel uiteindelijk toch. Direct daarna floot de scheidsrechter af. Inmiddels was het in Oostzaan zeer onverwacht 2-2 geworden. BOL moest nog even wachten om zich definitief kampioen te mogen noemen (de wedstrijd in Oostzaan was later begonnen), maar na vijf minuten kwam het bericht dat de eindstand daar 2-2 was gebleven, waarmee BOL zich kampioen mocht noemen en een groot feest volgde voor en met het talrijk opgekomen publiek. BOL is de terechte kampioen, in wedstrijdronde tien kwam het alleen aan kop om die positie de rest van het seizoen niet meer af te staan. Promotie naar de eerste klasse is het gevolg, een ongekende prestatie waarvoor spelers en staf een groot compliment verdienen!