'Die jonge jongens kan ik niet meer bijhouden' - Robert Groenenboom en Rene Kieft: levend meubilair bij SV Vron

  Nieuws
Robert Groenenboom en Rene Kieft. (Foto: Carola van Doorn)
Robert Groenenboom en Rene Kieft. (Foto: Carola van Doorn) (rodi.nl)

SINT PANCRAS – Als je Rene Kieft heet en op de kop af vijftig jaar lid van SV Vrone bent, behoor je tot het meubilair van de club. Net als Robert Groenenboom, die al veertig jaar op de hobbelige velden in Sint Pancras balt. De mannen zijn het levende meubilair van de vereniging en om hun jubileumlidmaatschap te vieren werden de mannen zondag 27 mei - voor de wedstrijd Vrone 3 – Limmen 4 - in het zonnetje gezet.


Rene (56) voetbalt tegenwoordig in Vrone 3, meestal links achter. Hij begon als jong jochie bij de club en doorliep nagenoeg alle elftallen. Tegenwoordig is één helft meer dan voldoende voor Rene. "Vroeger was ik snel, maar die jonge jongens van twintig jaar kan ik nu echt niet meer bijhouden. Ik train al jaren niet meer en moet het van mijn routine hebben. Zolang het lichaam wil en ik er plezier in houd, blijf ik ballen. En zolang iedereen zeurt dat ik moet stoppen, ga ik door. Bovendien zeggen m'n teamgenoten dat ik nog lang de slechtste niet ben, haha. Dus ga ik misschien nog wel vier jaar door."

Prachtige jaren


Net als Rene kwam de 46-jarige Robert - bijnaam Tak – als pupil bij Vrone en schopte het zelfs tot het eerste elftal, waarin hij jaren als vaste kracht speelde. Tegenwoordig is hij laatste man in Vrone 3 en na zestig minuten is het genoeg en wordt hij op eigen verzoek gewisseld. Rene heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. "Ik was graag doorgegaan, maar ik heb te veel last van mijn knie. Het waren prachtige jaren bij Vrone, waarbij de kampioenschappen met het eerste en het derde elftal me bij zullen blijven. De kleedkamer vol voetbalhumor zal ik nog het meest missen. Wat ik absoluut niet ga missen? De pijn in mijn lichaam op maandagochtend!"

Meer berichten