Officiële opening De Molenhoeve - Commissaris van de Koning - bezoekt woonzorgloca

  Nieuws
Commissaris van de Koning Johan Remkes opent woonzorglocatie De Molenhoeve in gezelschap van bewoner de heer Kooy. (Foto: Vincent de Vries/RM)
Commissaris van de Koning Johan Remkes opent woonzorglocatie De Molenhoeve in gezelschap van bewoner de heer Kooy. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

SINT PANCRAS - De compleet vernieuwde woonzorglocatie De Molenhoeve in Sint Pancras opende in februari j.l. haar deuren voor belangstellenden. Vorige week woensdag bracht de Commissaris van de Koning, de heer Johan Remkes een bezoek aan De Molenhoeve. Samen met cliënten opende hij de woonzorglocatie officieel.
Na de koffie met gebak volgde het welkomstwoord van zorgdirecteur Marja Flameling. De officiële opening door Johan Remkes geschiedde middels een speech en het doorknippen van het lint met bewoner de heer Kooy. Na het officiële moment was het tijd voor een rondleiding door De Molenhoeve en ging het feest voor de bewoners nog even door. De hele dag door werden er feestelijke activiteiten georganiseerd. Onder andere spelletjes, een high tea, optredens, theatervoorstellingen speciaal gericht op de doelgroep en vrijwilligers die handmassages kwamen geven aan de cliënten.


Voortzetting van het leven

In 2016 begon Magentazorg aan de bouw van de nieuwe Molenhoeve. Het woonconcept en de inrichting van de locatie waren verouderd waardoor deze niet meer aansloten bij de huidige visie van Magentazorg. De individuele behoeften en wensen van de cliënt staan altijd centraal en daar is het nieuwe concept en de locatie op ingericht. De Molenhoeve is een moderne woonzorglocatie voor mensen met een geïndiceerd zorgzwaartepakket. Teamcoach Elles Nauta vertelt: “In tegenstelling tot traditionele intramurale instellingen waar het groepswonen centraal staat, is het wonen in De Molenhoeve een voortzetting van het leven thuis. Er zijn 41 zelfstandige appartementen met een eigen woon- en slaapkamer, en een ruime badkamer. Er is 24 uur zorg aanwezig en cliënten houden zelf de regie, in een veilige en prettige woonomgeving. En dat is uniek."
De Molenhoeve ligt aan de Bovenweg 114 in Sint Pancras. Meer informatie over de mogelijkheden van de Molenhoeve is te vinden op www.magentazorg.nl

Meer berichten