Dertien keer finalespanning TTL-turnsters

Nieuws
Acht TTL'ers, elf keer podium, waarbij vier keer goud. Boven v.l.n.r: Tim van Utteren, Roel Abbo, Bas Insing en Hidde Dirilce. Beneden v.l.n.r: Stefan van der Vliet, Myrthe Huibers, Floor van Stenis en Alissa Derksen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

LANGEDIJK - Na diverse voorronden bemachtigden maar liefst dertien meisjes en dames van Turn Totaal Langedijk een plaats op het hoogst haalbare niveau. Voor negen van hen was dat de finale van het districtskampioenschap. De andere vier turnsters leverden nationaal strijd.
Na de allerlaatste wedstrijd stond er een zeer knappe drie keer eremetaal op de teller. Pupil 2 N3 Alissa Derksen, wist na een 29e plaats in de meerkamp dat ze haar toestelfinale vloer nog tegoed had. Die kans greep ze met twee handen aan. Al haar concurrenten hadden veel meer moeilijkheidswaarde, maar ze piekte op het juiste moment en won dankzij sublieme netheid de bronzen medaille. Myrthe Huibers, junior 3e divisie, liet de meerkamp lopen en richtte zich op haar brugfinale. Ze turnde maximaal en met slechts vijfhonderdste verschil achter nummer één scoorde ze zilver.

Nationaal niveau

Op nationaal niveau waren ook Alicia Berglund en Paulien Bos van de partij. Voor Alicia, pupil 2 N3, leek meedoen aan deze wedstrijd eigenlijk een onmogelijke opgave vanwege een blessure. Tóch debuteerde ze met haar volledige programma met als resultaat een 33e plek. Na vorig jaar zilver allround in de 2e divisie, volgde voor senior Paulien Bos een zogenaamde 'gedwongen promotie' naar de loodzware 1e divisie met turnsters die voorheen met onder anderen Sanne Wevers turnden. In deze ultieme ronde draaide ze niet de vierkamp die ze zelf voor ogen had maar het resultaat was evengoed nog een 22e plek. De dag erna revancheerde ze zich heel knap tijdens haar toestelfinale op balk met een 5e plek in de eindrangschikking.
Districtskampioenschap

Na diverse voorronden hadden negen meisjes en dames van Turn Totaal Langedijk zich geplaatst voor hún eindronde: het districtskampioenschap. Het beste resultaat werd behaald door Floor van Stenis. Ze turnde in een veld van 28 turnsters haar districtskampioenschap bij de pupillen 2 D1. Met name door een hoge score op brug haalde ze een 4e plaats allround en dat leverde brons op. Cynthia Jong draaide in Amersfoort bij de 4e divisie Jeugd en ze had zich ondanks blessures resoluut voor de finale geplaatst. Tijdens die wedstrijd werd ze met keuze oefenstof keurig 20e. Roos Straaijer, 4e divisie junior, moest helaas haar wedstrijd laten lopen vanwege een ongelukkige landing tijdens de training. Nikita van Wier turnde een tot het einde aan toe spannende wedstrijd bij de pupillen 1 D2. Ze viel helaas net buiten de prijzen en werd na een keurige wedstrijd 6e. Laura van Mullekom, pupil 1 D1, had oké gedraaid op een foutje op vloer na. Ze werd 7e en Amy Bruurs werd daar 8e. Floor Keijning draaide in dezelfde categorie een hele goede wedstrijd met als hoogtepunt het tweede cijfer op de vloer. Zij werd allround 10e. Annelotte Vagevuur is pupil 2 D1. Op sprong (2e) en vooral vloer (1e plek) ging het heel goed, maar helaas zorgde een val op brug voor een terugval in het klassement naar de 9e positie. Jeugdturnster Madelief Jak had zich geplaatst voor haar finale bij de D1 en turnde zich naar de 9e plaats. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.