Officiële start bouw gasloze appartementen Veilingterrein

  Nieuws
Met dit project wordt getoond dat het goed mogelijk is om woningen te bouwen die van-gas-los zijn. (Foto: aangeleverd)
Met dit project wordt getoond dat het goed mogelijk is om woningen te bouwen die van-gas-los zijn. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDe - De officiële start van de bouw van het appartementengebouw op het Veilingterrein werd maandag 10 juni door Woonstichting Langedijk en Van Wijnen gevierd met een bescheiden feestje. Ten overstaan van de genodigden onthulden wethouder Jongenelen, Tim van Ruiten, directeur van Woonstichting Langedijk, en Wesly Verhaert, adjunct-directeur Productie van Van Wijnen Heerhugowaard, gezamenlijk de bouwdoeken, die de hekken rond het bouwterrein sieren.
Het appartementengebouw is onderdeel van de complete metamorfose, die het oude bedrijventerrein de Wuyver ondergaat. De eerste bouwwerkzaamheden van de 36 appartementen startten in mei. Het appartementengebouw bestaat uit drie woonlagen met twee- en driekamerwoningen. Bijzonder is dat het gebouw geen gasaansluiting meer krijgt: de woningen zijn van-gas-los. Daarnaast zijn de woningen extra goed geïsoleerd en worden ze verwarmd met vijf luchtwarmtepompen. De 234 zonnepanelen op het dak voorzien deze warmtepompen straks grotendeels van de benodigde energie.
Van Ruiten: “Met dit project laten we zien dat het goed mogelijk is om woningen te bouwen die van-gas-los zijn. We lopen daarmee voor op de wet- en regelgeving."

Ruime ervaring

Van Wijnen heeft al ruime ervaring met de bouw van gasloze woningen. Woonstichting Langedijk heeft er minder ervaring mee, maar daar staat het thema wel hoog op de agenda. Zo worden ook de negen studio’s in het voormalige pand van Fameus in Noord-Scharwoude na de verbouwwerkzaamheden gasloos. Voor de toekomstige bewoners is het wonen in een gasloze dus all electric woning eveneens een nieuwe ervaring. Woonstichting Langedijk en Van Wijnen zorgen er gezamenlijk voor dat bewoners zich snel thuis voelen in hun energiezuinige woning.
De woningen krijgen een huurprijs tussen de € 515 en € 600 per maand.
Na deze zomer worden de appartementen geadverteerd via SVNK.nl. Geïnteresseerden kunnen daar ook alle informatie over de woningen vinden. De oplevering staat gepland in maart 2019.

Meer berichten