Team Langedijk onderneemt hele jaar door acties

  Nieuws
De helden van Team Langedijk die deelnamen aan de onlangs gehouden Roparun. (Foto: aangeleverd)
De helden van Team Langedijk die deelnamen aan de onlangs gehouden Roparun. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANGEDIJK - Eigenlijk heeft Team Langedijk geen seizoen maar ondernemen ze het hele jaar door acties. Team Langedijk is nu al zo’n negen jaar actief en vindt haar oorsprong in deelname aan de Roparun, de mega-estafette van Parijs naar Rotterdam die in het Pinksterweekend wordt gehouden. "We zijn inderdaad ooit gestart met de Roparun", vertelt Ton Horseling, één van de oprichters van deze stichting.
Horseling vervolgt: "En voor de Roparun zamelden wij geld in middels acties zoals wijnverkoop, benefietavonden, lotenverkoop et cetera, voor steun en zorg voor mensen met kanker. In het vierde jaar van ons bestaan zijn we de Langedijker Run gaan organiseren. De opbrengst van de eerste editie ging volledig naar de Roparun totdat wij vanaf de tweede Langedijker Run ook lokale doelen gingen ondersteunen. Daarmee wilden we ook directe hulp bieden in onze eigen regio. Vanaf dat jaar zijn wij bijvoorbeeld het Hospice en ’t Praethuys te Alkmaar gaan ondersteunen en stichting VOKK met de Kanjerketting. Dit laatste is het doel waar alle kinderen van Langedijk voor hebben gerend. Met name de kinderen van de Koolvlet en van SKL hebben onwijs hun best gedaan. Hopelijk sluiten volgend jaar meer scholen aan, hoe meer kinderen aan de start hoe mooier."

Enthousiast

Stichting Team Langedijk bestaat uit een groep van circa 25 enthousiaste mensen. Uit deze groep doen nog steeds 22 leden mee aan de Roparun, die afgelopen keer voor de negende maal werd gehouden. Deze groep organiseert ook verschillende acties om de donatie aan onder andere de Roparun zo hoog mogelijk te maken. Zo organiseerde Team Langedijk in de afgelopen periode een benefietfeest, een nieuwjaarsduik, een familiedag en werd een volle dag lang auto’s gewassen.
Alle opbrengsten van het gehele seizoen worden bij elkaar opgeteld en van daaruit verdeeld over de doelen. Dit jaar was dat bijna 24.000 euro, hetgeen werd gedoneerd aan de eerder genoemde doelen.
Meer weten over Stichting Team Langedijk? www.teamlangedijk.nl of www.delangedijkerrun.

Meer berichten