Van der Voort Groep Triathlon Langedijk

  Nieuws
Triathlon Langedijk staat weer op het programma. (Foto: aangeleverd)
Triathlon Langedijk staat weer op het programma. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANGEDIJK - De zevende editie van de Van der Voort Groep Triathlon Langedijk staat woensdagavond 20 juni weer op de kalender. De organisatie is in handen van Triathlon Vereniging Zwefilo.
Het belooft met circa 150 individuele deelnemers en 50 trio’s opnieuw een mooi spektakel te worden rond De Buizerd in Oudkarspel. Het recreatieve evenement vindt plaats over de kortste triathlon afstanden: 600 m zwemmen, 17,6 km fietsen en 5 km lopen.
De start en finish van het evenement zijn bij Hotel Restaurant De Buizerd aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Hier is ook de wisselzone. Om 19.30 uur gaan de mannen van start en 15 minuten later de dames, trio’s en deelnemers aan de clinic. Het startschot wordt gegeven door Jasper Nieuwenhuizen wethouder van de gemeente Langedijk.

Favorieten

Favorieten bij de heren zijn uiteraard de winnaar van vorig jaar Peter Johan Dillo, maar ook Tristan Olij ( winnaar triathlon Heerhugowaard vorige week), Emiel van Tongerloo en wie weet ook Zwefilolid Matthijs Künzel. Bij de dames is de winnares van de afgelopen jaren Talisa van der Fluit uit Winkel opnieuw grote favoriet. Bij de trio’s zal team Theo Schilder 1 weer een gooi doen naar de 1e prijs, maar de teams Viskus 1 en Houtkracht proberen dat zeker te voorkomen.
Nieuw dit jaar is dat deze wedstrijd meetelt voor het 'Noord Holland sprint triathlon circuit'. Dit circuit bestaat uit vier wedstrijden, namelijk; Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp en Schagen. De winnaars van dit circuit mogen zich uitroepen tot de beste sprint triathleten van de Kop van Noord Holland. Er zijn in dit circuit diverse leeftijd categorieën voor zowel dames als heren
Voor verdere informatie zie www.triathlonlangedijk.nl.

Meer berichten