Vrone Handbal 75 jaar

Nieuws
(aangeleverde foto)
(aangeleverde foto) rodi.nl

SINT PANCRAS - Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat Vrone Handbal werd opgericht, tijdens de sombere bezettingsjaren in 1943. De bloeiende club telt na een roerige periode in de jaren zestig en zeventig, waarbij de handbaltak werd opgeheven, en na een nieuwe start in 1983 inmiddels weer 21 teams met ruim 240 leden. Gelukkig zitten twee van de oprichters uit die tijd, Herman en Tina Snoek, nog regelmatig op de tribunes!
Het jubileum van Vrone Handbal wordt zaterdag 23 juni gevierd in sportcomplex De Oostwal in Sint Pancras. De hele dag vinden er sportieve activiteiten plaats, georganiseerd door leden, voor leden. Vrone Handbal telt op dit moment binnen de 21 teams vijf ploegen die uitkomen in de wedstrijdsport; de heren 1 in de hoofdklasse, dames 1 in de tweede klasse wedstrijdsport en de DC1, DB1 en DA1 in de Topklasse divisie. Daarnaast biedt Vrone nog heel veel handbalplezier in de breedtesport op alle niveaus en voor alle leeftijden.

Uitwisselingen


Sportieve uitwisselingen hebben altijd plaatsgevonden binnen de handbalafdeling van Vrone; bezoeken aan onder meer Duitsland, België en Frankrijk werden regelmatig georganiseerd. Weekendjes uit, doorgebracht in Emmen, Vaals, Ameland, Vlieland, Schoorl en Bakkum, zorgden voor een fantastische sfeer. De dames verzonnen zelf manieren om die uitstapjes te bekostigen, bijvoorbeeld met het inpakken van chocolade voor Ringers bv. En dan was er nog het 'Persilemmertjes' sparen en nieuwjaarswensen ophalen. Iets wat vandaag nog steeds aan de orde van de dag is; er wordt van alles verzonnen om tripjes mogelijk te kunnen maken. In het weekend van 9 en 10 juni vertegenwoordigden maar liefst vier teams Vrone op een internationaal toernooi in het Duitse Ibbenbüren, waar goede resultaten werden behaald.
Tot op de dag van vandaag zijn er nog vriendschappen uit de oude tijd. Zo heeft Tinie Klos al 63 jaar een goede vriendschap met Ingrid Johne, deze is ontstaan in 1955 tijdens één van de uitstapjes naar Duitsland.

Jubileumfeest


Leden, oud-leden en andere betrokkenen zijn van harte welkom om de festiviteiten bij te wonen. Om 09.00 uur start de F-jeugd en om 09.45 uur de E-jeugd met aansluitend de D-jeugd om 11.50 uur en voor de C-jeugd is er een mixtoernooitje opgezet dat begint om 13.50 uur. De jongens B spelen vanaf 17.10 uur, gevolgd door de dames B om 18.00 uur, de wedstrijd om de Herman en Tina Snoek-bokaal Dames 1 – Dames A1 om 18.45 uur en als afsluiter de Heren 1 tegen Berdos heren 1. De barbecue staat aan en tijdens het draaien van het Rad van Fortuin wordt een officieel woordje gedaan, de Herman en Tina Snoek bokaal worden uitgereikt, speciale gasten worden benoemd en de vrijwilligers worden bedankt.
Iedereen is de hele dag welkom. Graag vooraf aanmelden bij een van de leden van de feestcommissie.