Ronde van Warmenhuizen viert 57e editie

  Nieuws
Plaatselijke favoriet Dex Groen hoopt met de zege aan de haal te kunnen gaan. (foto Jip Westra)
Plaatselijke favoriet Dex Groen hoopt met de zege aan de haal te kunnen gaan. (foto Jip Westra) (rodi.nl)

WARMENHUIZEN - De 57e Ronde van Warmenhuizen gaat zondag 24 juni van start. De organisatie is in handen van IJsclub SIS in samenwerking met Wielervereniging Alcmaria-Vitrix uit Alkmaar. Mede dankzij veel vrijwilligers en de financiële steun van heel veel lokale ondernemers, kan de ronde weer georganiseerd worden.
Het programma is als volgt: om 10.30 uur rijden de deelnemers in de Sportklasse/Amateurs/Junioren hun wedstrijd over vijftig kilometer (32 ronden). De nieuwelingen starten om 12.00 uur en rijden veertig kilometer (25 ronden). Om 13.30 uur is het tijd voor de Elite, Amateurs A en beloften; zij rijden 64 ronden oftewel honderd kilometer. Het laatste sportieve onderdeel van de dag is de Arie Tijm ploegentijdrit over vijftien ronden (circa 25 kilometer); deze start om 16.00 uur.

Plaatselijke favorieten


Er doen vijf junioren uit Warmenhuizen mee met de eerste koers, dat zijn Bryan Burger, Ties Danenberg, Pieter Dekker, Jens Pronk en Kay Pronk. Om 12.00 uur rijdt Matthé Pronk uit Tuitjenhorn mee. Bij de eliterenners zijn de plaatselijke favorieten Jelle Nieuwpoort en Dex Groen weer van de partij. Zij gaan de strijd aan met toppers als Sjors Dekker, Bas Rijs, Ivar Slik, Jorn Buning en Rick van Breda om er een paar te noemen. Ook regionale renners als Cees Bol en Joury Ottenbros willen ongetwijfeld een hoofdrol spelen in deze altijd boeiende Ronde van Warmenhuizen.
Bij de ploegentijdrit om de Arie Tijm Trofee verschijnen ook diverse regionale jeugdteams aan de start waaronder Noordkop skating en Wielervereniging Noord-Holland. De rondemiss dit jaar is Amber Kuijs uit Warmenhuizen.

Meer berichten