Stratenloop van Tuitjenhorn van start

  Nieuws
De stratenloop start met de allerjongsten van vier en vijf jaar oud. (Foto: aangeleverd)
De stratenloop start met de allerjongsten van vier en vijf jaar oud. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

TUITJENHORN - De 70e Stratenloop van Tuitjenhorn wordt zaterdagavond 14 juli georganiseerd. Het is de oudste hardloopronde van Noord-Holland.
De stratenloop start om 17.00 uur met de allerjongsten van vier en vijf jaar oud. Daarna volgen de diverse andere jeugdcategorieën. Om 18.05 uur is er een estafette voor jeugdviertallen, jongens, meisjes of gemengd, van de lagere school, die vier keer circa 500 meter lopen. Om 19.00 uur is de grote RABO golden one loop voor dames en heren. Een 5 km trimloop en een 10 km wedstrijd/trimloop.
Bij de heren senioren wordt ervan uitgegaan dat NOVA-atleet Michiel de Ruijter zijn titel van vorig jaar zal komen verdedigen. Bij de dames senioren komt de sterke winnares van vorig jaar, NOVA-atlete Margriet Berkhout haar titel verdedigen. En natuurlijk zijn ook alle trimmers welkom om 19.30 uur op de 5 en 10 km. Deze loop is een ideale voorbereiding op de Dam tot Damloop op 23 september.


Jubileumestafette

Als klap op de vuurpijl vindt aan het slot de jubileumestafette voor senioren plaats. Eenmalig vanwege het 70-jarig bestaan kunnen vrienden/vriendinnen/collega’s/clubgenoten met zijn vieren ieder 500 meter rennen.
De prijsuitreiking voor de volwassenen is na afloop rond de klok van 21.30 uur in café De Vriendschap, met muziek en zanger Tim Duinmeijer.
Vanaf 16.30 uur tot 21.00 uur is het hardloopparcours hermetisch afgesloten voor auto’s. Alle omwonenden rond het parcours worden gevraagd om het hardloopparcours autovrij te houden. Indien ze de auto willen gebruiken, deze tijdig buiten het parcours te zetten.
Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl

Meer berichten