Croquetten, Delfts blauw en Jules de Corte - Allereerste festivaleditie Cool's Route 65 in teken van
  Nieuws

Gezelligheid troef in Café Cool. Geniet mee tijdens Route 65- Het Festival. (foto Frits de Beer)
Gezelligheid troef in Café Cool. Geniet mee tijdens Route 65- Het Festival. (foto Frits de Beer) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur zoekt het deze stralende zomer dicht bij huis en komt zaterdag 21 juli met Route 65 – Het Festival. Een dag lang kunnen 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving zich vermaken met onder meer voorstellingen, lezingen en workshops. Alle activiteiten staan in het teken van Nederland.
Tijdens de Nederlandse editie van dit eendaagse festival staan diverse lezingen en workshops op het programma. Luister naar Ernst de Corte, die liedjes van zijn vader - de befaamde blinde singer-songwriter Jules de Corte (1924-1996) - vertolkt in het theaterconcert 'Lied van mijn vader', ontdek tijdens de kunstroute in Cool onder leiding van Rem de Boer de mooiste kunstwerken of maak onder leiding van Margret Schilder een geheel eigen Delfts blauwe tegel. Cools eigen Fred Suring brengt een ode aan pianist Louis van Dijk en muzikanten Nico Arzbach en Roland Brunt (De Dijk) brengen een literaire, muzikale ode aan schrijver Jan Wolkers. Leer portrettekenen als Rembrandt van Rijn tijdens een boeiende workshop of leer alles over de moderne architectuur in Nederland. Jaap van Raaij van de Nederlandse Gemalenstichting komt langs voor de lezing 'Strijd tegen het water'. Uiteraard is er ook ruimte voor culinaire activiteiten. Neem deel aan de jeneverproeverij of maak samen met een banketbakker van Holtkamp je eigen croquet. Of proef en beslis mee welk biertje bestempeld wordt tot het speciale Cool jubileumbiertje dat het hele aankomende seizoen geschonken wordt in het café van Cool. Jeroen Kager van de Westfriese Bierbrouwerij heeft over ieder biertje 'skoftig' leuke verhalen te vertellen.
Kaarten voor de activiteiten kunnen zowel van tevoren (via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie) als op de dag zelf gereserveerd worden. Vanwege de grote belangstelling bij eerdere Route 65-activiteiten is tijdig reserveren aanbevolen. Er zijn ook twee vrij (en gratis) toegankelijke activiteiten: in de Kleine Zaal draaien doorlopend een gevarieerd programma van korte documentaires die gemaakt zijn door Michiel van Erp ('Pretpark Nederland'). In Café Cool zingt de Hoogwoudse singer-songwriter Kees Vriend verrassende Nederlandstalige folkpop in de stijl van Acda en De Munnik, geïnspireerd door Daniël Lohues en Maarten van Roozendaal. Blijf vooral even hangen in het café, want er worden typisch Hollandse lekkernijen geserveerd, waaronder smakelijke lunches, koffie combo's, advocaatjes en natuurlijk croquetten van Holtkamp. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel met muzikale omlijsting.
Mis het niet! Het programma is online te bekijken op www.coolkunstencultuur.nl. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de site en tijdens de reguliere openingstijden van de servicebalie.

Meer berichten