Lief Langedijk beloont ludieke bedden rijkelijk

  Nieuws
In vergelijking met vorig jaar zijn er veel bedden die tweeënhalf uur lopen. (Archieffoto)
In vergelijking met vorig jaar zijn er veel bedden die tweeënhalf uur lopen. (Archieffoto) (rodi.nl)

LANGEDIJK - De 39e editie van de Langedijker beddenrace vindt zaterdag 25 augustus plaats. Traditiegetrouw is 'Ludiek' één van de categorieën. Lief Langedijk heeft voor deze categorie maar liefst 500 euro prijzengeld beschikbaar gesteld. Al sinds de eerste editie van de beddenrace zijn de ludieke bedden een publiekstrekker. Toch merkt de organisatie dat dit onderdeel terug loopt qua aantal deelnemers.


“Wij zijn zeer tevreden met het aantal deelnemers dat zich heeft ingeschreven. Alleen het aantal deelnemers voor ludiek valt nog iets tegen. Gelukkig heeft Lief Langedijk een geldprijs beschikbaar gesteld voor deze ludieke bedden. Hopelijk geeft dit net dat extra zetje om mee te doen. Vorig jaar hadden wij maar één ludiek bed en deze won gegarandeerd de eerste prijs. Toch zonde, want de nummers 1, 2 en 3 maken kans op een geldbedrag van € 250,-, € 150,- of maar liefst € 100,-.”
De organisatie is van mening dat vooral dat verenigingen, scholen en goede doelen veel baat hebben bij deelname. Gedurende tweeënhalf uur wandelen de ludieke bedden langs een groot publiek. Tijdens de race wordt veel aandacht besteed aan deze deelnemers. Na de finish betreden alle deelnemers een groot podium mogen tijdens de ‘Walk of Fame’.

Bijna vol


Inmiddels heeft de organisatie een deelnemerslimiet ingesteld en verwacht dat het maximum aantal bedden voor dit jaar binnenkort bereikt wordt. De organisatie is enthousiast over het deelnemersveld. In vergelijking met vorig jaar zijn er veel bedden die tweeënhalf uur lopen. Het aantal jeugdbedden ligt nog wel achter ten opzichte van voorgaande jaren. De jeugd loopt één uur in tegenstelling tot de volwassenen.
Indien de deelnemers van 'Ludiek' geen beddenracebedden in bezit hebben, kunnen zij contact opnemen met de organisatie via info@SportEventsLangedijk.nl. Inschrijven kan via www.SportEventsLangedijk.nl. Deelname is gratis.

Meer berichten