Sep maakte zwem ABC compleet

  Nieuws
Sep behaalde zijn zwem ABC.. (Foto: aangeleverd)
Sep behaalde zijn zwem ABC.. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Het hele zwem ABC gehaald voor zijn zevende jaar, een super knappe prestatie van Sep waar iedereen natuurlijk heel trots op is. Vooral Sep zelf.
Vanaf zijn tweede jaar kwam Sep zwemmen bij de baby/peuter lessen met zijn ouders. Elke week kwam hij naar zwembad Duikerdel om samen met leeftijdsgenootjes te spelen in het water. Liedjes zingen, opdrachtjes uitvoeren en uiteindelijk ook de eerste stapjes van het leren zwemmen. Daar leerde hij om goed watervrij te worden.
Met zijn vierde jaar ging hij een half uurtje zwemmen zonder zijn ouders bij de vierjarigen lessen, alvast verder voorbereiden voor het A diploma. Een groepje van maximaal acht kinderen die zelfstandig oefeningen doen als drijven en de eerste stappen van de zwemslagen. Toen Sep vijf jaar werd mocht hij een heel uur per week gaan zwemmen waar het oefenen verder ging. Dit resulteerde in het behalen van het A diploma. Wat was dat een feest !
“Meteen doorgaan voor je B diploma Sep?”, werd hem gevraagd. Jazeker, dat wilde hij en genoot elke week weer van de zwemles. Na een paar maanden was ook dit diploma binnen. Daarna wilde hij gelijk door voor het C diploma om het hele zwem ABC compleet te maken.
Vorige week maandag heeft Sep als jongen van nog geen zeven jaar ook dit diploma bemachtigd wat natuurlijk een geweldige prestatie is. Het team van Duikerdel feliciteert hem dan ook van harte.
Opgeven voor zwemles of babypeuterzwemmen kan via www.duikerdel.nl. Voor de zwemles kan gekozen worden voor een zwempakket waarbij het gehele zwem ABC gehaald kan worden.

Meer berichten