Zomerexpositie bij Galerie Ronald Kraayeveld

  Nieuws
Rob Langenberg uit Heerhugowaard toont ’zijn’ Friese paarden op de Schager markt. (Foto: aangeleverd)
Rob Langenberg uit Heerhugowaard toont ’zijn’ Friese paarden op de Schager markt. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Bij galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude is de jaarlijkse zomerexpositie van start gegaan. Er zijn schilderijen, gouaches en tekeningen van Noord-Hollandse kunstenaars te zien over typische Noord-Hollandse onderwerpen: polders, dijken en dorps- en strandgezichten.
Dirk Breed is present met zijn polders en luchten. Van Jannie Kuiper-Wetsteen hangen weer naïeve, nostalgische dorpsgezichten van vooral Nieuwe Niedorp. Rob Langenberg uit Heerhugowaard toont ’zijn’ Friese paarden op de Schager markt. En van Gerard Wolvekamp wordt een romantisch gezicht op de haven van Hoorn - de plaats waar hij in 1990 overleed - gebracht.

Bergense School

Ook zijn schilderijen te koop van vertegenwoordigers van de Bergense School: Jaap Min en Dirk Visser. Nieuw in de galerie zijn werken van Hans Sarfaty die lange tijd grote delen van het jaar doorbracht in Callantsoog en daar veel strandgezichten schilderde. Tot de overige kunstenaars behoren Theresia Prud’homme de Lodder van wie recente acrylverfschilderijen van Noord-Hollandse landschapen worden getoond en Jan Makkes met onder meer een tekening van de molens bij Ursem.
De expositie duurt tot en met zaterdag 1 september. Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het vroegere ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. De galerie is elke donderdag tot en met zaterdag geopend van 13.00 tot 18.00 uur.
Zie ook www.galeriekraayeveld.nl of www.lieflangedijk.nl

Meer berichten