Ronde van Tuitjenhorn gezellig en succesvol

  Nieuws
Bij de dames was Inge de Jong van Team Distance Runners duidelijk de sterkste. (Foto: aangeleverd)
Bij de dames was Inge de Jong van Team Distance Runners duidelijk de sterkste. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

TUITJENHORN - Voor de 70e maal werd de hardloopronde van Tuitjenhorn georganiseerd. Zaterdagavond 14 juli vond de editie plaats met aan het einde van de rit een speciale jubileumestafette.
Het is de oudste hardloopronde van Noord-Holland. Ooit ontstaan bij voetbalvereniging Hollandia T om de voetballers te stimuleren in de zomermaanden aan de conditie te blijven schaven.
Het waren goede hardloopomstandigheden zaterdagavond in het mooie dorp Tuitjenhorn. Daardoor was er veel publiek op de been. Vele vlaggen hingen uit en langs het parcours waren vele zitjes gecreëerd. Met enthousiaste aanmoedigingen werden de deelnemers gestimuleerd om tot het uiterste te gaan.
Bij de jeugd was speaker Theo Tesselaar goed op dreef. Op vlotte wijze werden de diverse loopafstanden, prijsuitreikingen en de verloting aan elkaar gepraat. Bij de senioren nam Kees Bakker de microfoon over, om met veel deskundigheid het massaal opgekomen publiek van puike informatie te voorzien.

Winnaars

Vele trimmers namen deel aan de 5 km. Het talent Pepijn Smilda zette op deze 5 km een knappe winnende tijd neer van 16.11. Bij de 10 km wedstrijdloop gingen bij de heren senioren Michiel de Ruyter en Pip Tesselaar langdurig gezamenlijk aan de kop. Uiteindelijk wist Michiel door een sterke laatste ronden de 10 km te winnen in 33.42, gevolgd door Pip in 35.03. en als derde Menno Brendeke in 36.40. Bij de dames was Inge de Jong van Team Distance Runners duidelijk de sterkste, zij won in 36.44. Tweede werd Fanos Tekle in 37.07. Derde werd Eva van Zoonen in 37.20. Snelste dame uit Tuitjenhorn was Manon Kruiver en de snelste Tuitjenhorner heer Jim Kruijver.
De jeugdestafette was een leuk intermezzo. Alle wissels verliepen vlekkeloos. Het leek wel of hier langdurig op geoefend was. Aan de jubileumestafette, van 4 maal 500 meter, werd door elf zeer enthousiaste ploegen deelgenomen. Het NOVA-herenteam bestaande uit Steven de Moel, Daan Emmaneel, Aris Beers en Teun Beers was het snelst. De prijsuitreiking voor de volwassenen was na afloop in café de Vriendschap, waar het met entertainer Tim Duinmeijer nog heel lang heel gezellig was.
Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl

Meer berichten