De Oostwal Sportieve Dorpelingen koers

  Nieuws
De Oostwal Sportieve Dorpelingen staat open voor alle wielerliefhebbers uit de gemeente Langedijk. (Archieffoto RM)
De Oostwal Sportieve Dorpelingen staat open voor alle wielerliefhebbers uit de gemeente Langedijk. (Archieffoto RM) (rodi.nl)

SINT PANCRAS - De Sportieve Dorpelingen die in de gemeente Langedijk geboren, getogen en/of nog woonachtig zijn kunnen zich weer aanmelden voor De Oostwal Sportieve Dorpelingen ronde. Over een parcours van 2,3 km kunnen renners zaterdag 1 september om 15.30 uur een half uur plus één ronde weer razen door de straten van Sint Pancras en aangemoedigd worden als een ware prof. Dat er veel Sportieve Dorpelingen zijn die hier graag aan meedoen is heel goed te merken. Inmiddels is de ronde uitgegroeid tot één van de grootste funklassewedstrijden in Nederland.
De Oostwal Sportieve Dorpelingen staat open voor alle wielerliefhebbers uit de gemeente Langedijk (m/v) van 16 jaar en ouder die geen wedstrijdlicentie hebben. Het inschrijfgeld voor deze 'koers' bedraagt € 7,50. Indien deelnemers beschikken over een basislidmaatschap van de KNWU, bedraagt het inschrijfgeld € 4,50. Een basislidmaatschap is aan te vragen via de website van de KNWU en bedraagt € 23,00 per jaar.

Schitterend in kaart

Op alle fietsen worden dit jaar weer transponders geplaatst zodat de organisatie op deze manier de uitslag schitterend in kaart kan brengen. Deze transponders worden door de organisatie gehuurd en in bruikleen verstrekt aan de renners. Om in het bezit te komen van deze transponder moet de renner een legitimatiebewijs afgeven.
Bij de regiorecreantenwedstrijd gelden dezelfde spelregels als bij een normale wielerkoers. Deelnemers dragen de fietshelm, zoals professionals dat ook doen. Verder rijden ze op een goed verzorgde racefiets zonder opzetstuur, zonder bagagedrager, zonder spatborden, zonder zadeltasje et cetera. Tijdens de Ronde van Sint Pancras is het niet toegestaan om te rijden met een racefiets met schijfremmen. Zie voor meer info de website van de KNWU.
De Oostwal Sportieve Dorpelingen ronde is niet alleen voor de mannen maar ook zeker voor de vrouwen. Ook dit jaar worden de ingeschreven renners ingedeeld in de categorieën: 16-45 jaar, 45-59 jaar, 60 en vrouwen ingedeeld.
Degenen die16 jaar of ouder zijn en een half uur plus één ronde op de racefiets de strijd willen aangaan met overige Langedijkers tijdens de Ronde van Sint Pancras op 2 september, kunnen zich vanaf heden opgeven via de website www.rondevansintpancras.nl.

Meer berichten