Goed wijnjaar voor wijndomein de Koen

  Nieuws
Om een wijn van topkwaliteit te maken moet een deel van de trossen weggesneden worden. (Foto: aangeleverd)
Om een wijn van topkwaliteit te maken moet een deel van de trossen weggesneden worden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUID-SCHARWOUDE - Bij wijndomein de Koen is men ook best tevreden met het mooie weer, maar mooie wijnen komen niet vanzelf. Er wordt hard gewerkt om de druiven optimaal te laten profiteren van het mooie weer. Opbinden en bladplukken zijn bijna klaar, maar de volgende actie moet al weer gebeuren.
Om een wijn van topkwaliteit te maken moet een deel van de trossen weggesneden worden. Hierdoor kan alle smaak en geur zich concentreren in de overgebleven druiven. Natuurlijk gaan ook binnenkort de vogelnetten over de druiven, want ook voor de vogels zijn de druiven dit jaar extra lekker. Iedere vrijdag en zaterdag is er High Wine bij de Koen. Lekker in de wijngaard een wijntje en een hapje, wat wil je nog meer? De voorbereidingen voor de vijfde streekmarkt op de Koen beginnen ook al weer. Zaterdag 8 en zondag 9 september staan er dit jaar veel meer kramen met pure producten op de Koen. Er is muziek, eten en drinken en natuurlijk wijn.
Locatie: Westelijke randweg 30 (naast het Gemeentehuis) in Zuid-Scharwoude. Meer informatie via www.wijndomeindekoen.nl.

Meer berichten