Langedoikermarkt staat voor de deur - 'Bomvol programma met voor elk wat wils'

  Nieuws
Nieuw dit jaar Podium Back Stage By Stan. Op de foto de Alkmaarse organisator Stan. (Foto: aangeleverd) Speciale gast dit jaar is Smikkel de Beer, die zich zingend en dansend over het parcours zal bewegen. (Foto: aangeleverd)
Nieuw dit jaar Podium Back Stage By Stan. Op de foto de Alkmaarse organisator Stan. (Foto: aangeleverd) Speciale gast dit jaar is Smikkel de Beer, die zich zingend en dansend over het parcours zal bewegen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BROEK OP LANGEDIJK – De Langedoikermarkt, de gezellige dorpsmarkt die al sinds 1980 bestaat, staat zaterdag 18 augustus weer op de agenda. Ook dit jaar is er weer het nodige georganiseerd, zoals een rondvaart, live muziek, entertainment en een optocht met Smikkel de Beer.
De markt, die staat opgesteld op een deel van de Dijk, Wilhelminastraat, Hendrikkade, Irenestraat, Margrietstraat en de Beatrixstraat, is met meer dan 10.000 bezoekers een happening die als zeer groot kan worden betiteld. Het evenement mag dan wel de Langedoikermarkt worden genoemd, maar bestaat uit meer dan alleen een markt. Zo wordt een vrachtwagentrailer omgetoverd tot een groot podium, genaamd Broek Stage by Stan. Deze staat tegenover cafetaria Het Smikkelhoekje. Er zijn verschillende artiesten uitgenodigd om te komen optreden. Ook is er een optocht van 11.00 tot 12.00 uur. Speciale gast dit jaar is Smikkel de Beer, die zich zingend en dansend over het parcours zal bewegen.
De Langedoikermarkt is de opvolger van de Broekermarkt, die in 1980 tijdens het 'Negen Eeuwen Langedijk'-feest voor het eerst gehouden werd. "Wij zijn als bewonersfamilie opgestaan om alles op alles te zetten om deze markt een nieuw leven in te blazen", vertelt marktmeester Nick Hazewinkel. "En met groot succes. We zijn trots om te kunnen aankondigen dat het evenement zaterdag 18 augustus vanaf 10.00 uur weer losbarst met een bomvol programma met voor elk wat wils."

Samenwerking Broekervaart


De organisatie is erg blij met de enthousiaste vrijwilligers en de gulle sponsors die zich aan het evenement hebben verbonden. "Zonder hen was het niet mogelijk om de Langedoikermarkt te organiseren”, legt Hazewinkel uit. "Dit jaar hebben wij een ontzettende leuke samenwerking met de Broekervaart die speciaal voor ons tijdens het evenement vaart vanaf 'De Krul' in Heerhugowaard naar de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk. Gastheer Peter de Nijs begeleidt alle bezoekers bij de afstap naar de kade van de Langedoikermarkt. Tussen 10.00 en 17.00 uur kan elk uur worden opgestapt."
Op de Beatrixstraat wordt een Kidsplace kinderkermis opgetuigd. Met onder meer een kartbaan, springkussen en de mogelijkheid om je te laten schminken is er ook voor de jongste bezoekers genoeg te beleven.

Autovrij


Bewoners zijn inmiddels geïnformeerd over het autovrij maken van het parcours. Mocht men het briefje over het hoofd hebben gezien: diverse parkeerinhammen in de Irene-, Beatrix- en Margrietstraat dienen vanaf donderdag 15.00 uur te worden vrijgehouden van auto's. Vrijdagavond 17 augustus vanaf 23.00 uur dienen de straten vrij te zijn van auto's. Bewoners worden vriendelijk verzocht hun voertuig elders te parkeren. De opbouw van de kramen gebeurt zaterdagochtend vanaf 05.00 uur. De markt zelf duurt van 10.00 tot 16.00 uur.
Er is nog een aantal kramen en grondplekken beschikbaar. Wees er snel bij, want vol is vol. Inschrijven kan tot 11 augustus via www.langedoikermarkt.nl. Meer weten? Mail naar info@langedoikermarkt.nl of bel 06-36501293 of 06-17301596. Bezoekers wordt geadviseerd zo veel mogelijk op de fiets te komen. Toch met de auto? Parkeren kan onder meer bij Pepsico, op het Havenplein en bij winkelcentrum Broekerveiling.
Aanmelden voor de editie van 2019 kan vanaf 1 januari via www.langedoikermarkt.nl en de Facebook-pagina. Er zijn geen inschrijfavonden meer in Café Welgelegen. Geen beschikking over internet? Ga dan langs bij de Prinses Irenestraat 28 in Broek op Langedijk. Bellen kan ook, via 06-3650193 of 06-17301596.

Meer berichten