Beddenrace Langedijk vernieuwt programma - Langedijker Zuurkoolmaaltijd kersvers onderdeel

  Nieuws
Langedijker Beddenrace over anderhalve week van start. (Foto: aangeleverd)
Langedijker Beddenrace over anderhalve week van start. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANGEDIJK - De steppen, skelters en beddenracebedden denderen over anderhalve week weer door de straten in Noord-Scharwoude. Traditiegetrouw start de Beddenrace om 19.00 uur, maar de rest van het programma is op de schop gegaan.


Sinds jaar en dag wordt de Beddenrace op de laatste zaterdag van augustus georganiseerd. Het startschot klinkt om 19.00 uur, de race duurt net als andere jaren gewoon weer tweeënhalf uur. De bel voor de laatste ronde luidt dus om 21.30 uur. Toch heeft de organisatie besloten om het middagprogramma aan te passen. Al jaren werden de races voor de kinderen ‘s middags voor de Beddenrace georganiseerd. De organisatie merkte op dat er een gat was tussen de kinderraces en de Beddenrace. Daarom heeft de organisatie besloten om het middagprogramma aan te passen. De Rabobank Kids Races starten vroeger, namelijk om 15.30 uur en is er een nieuw onderdeel toegevoegd: de Langedijker Zuurkoolmaaltijd.

Eerste vaatje


“Wanneer de kinderraces afliepen, gingen de meeste mensen naar huis. Eigenlijk omdat er niets was voor de bezoekers. Nu hebben we vanaf 16.00 uur al live muziek op het podium. En kan men vanaf 16.30 uur voor slechts € 6,50 genieten van een heerlijke zuurkoolmaaltijd. Het is het eerste weekend waarin het eerste vaatje zuurkool wordt geopend. De Burg bereidt deze zomerzuurkool met worst en spekjes. Er zijn voldoende zitplekken. Dus bezoekers kunnen even tot rust komen en genieten van de muziek en verse zomerzuurkool. Dat moet voldoende energie geven om de Beddenrace te volgen. Kortom: de gezelligheid begint al lekker op tijd", zo meldt de enthousiaste organisatie. Om te komen eten, dienen de bezoekers te reserveren voor de Langedijker Zuurkoolmaaltijd. Dit kan telefonisch via 0226 - 32 13 21 (Restaurant De Burg).

Deelnemerslimiet behaald

Het deelnemerslimiet van de Beddenrace voor de aankomende editie is al behaald. De organisatie meldt dat er flink meer deelnemers zijn ten opzichte van vorig jaar. Ook is het parcours vergroot. Wel kan men zich nog aanmelden voor de wachtlijst. Kinderen kunnen zich nog wel kosteloos aanmelden voor de Rabobank Kids Races. Dit kan via www.SportEventsLangedijk.nl of op de dag zelf bij de organisatieruimte op het middenterrein.

Programma


Rabobank Kids Races. 14.30 Ophalen startnummer (online inschrijving) of inschrijven bij organisatiewagen. 15.30 Start Steprace (1 ronde). 15.50 Prijsuitreiking Steprace. 16.10 Start 3-of-4-Bandenrace (1 ronde). 16.30 Prijsuitreiking 3-of-4-Bandenrace
Beddenrace Langedijk. 19.00 Start 39e editie. 20.00 Finish categorie Jeugd. 21.30 Bel laatste ronde
Podium Speelweide
16.00 Muziek: Gerard Borst. 16.30 Langedijker Zuurkoolmaaltijd*. 19:00 Live-registratie op schermen. 19.00 Muziek: Jacco Silver & 8PM. 21.45 Walk of fame en huldiging. 23.59 Einde
* Telefonisch reserveren via 0226 - 32 13 21 (Restaurant De Burg).

Meer berichten