Langedijker Streekmarkt komt eraan

  Nieuws

ZUID-SCHARWOUDE - Op Wijndomein de Koen in Zuid-Scharwoude vindt zaterdag 8 en zondag 9 september de vijfde Langedijker Streekmarkt plaats. Op deze markt zijn allerlei streekproducten te vinden, die door de makers te koop worden aangeboden. Echte honing met uitleg van de imker, bier en worst, jam en groente alles direct van de teler of maker.
Wat te denken van lekkere verse zuurkool met een vleugje wijn van de Koen samen met een stukje hertenvlees of wild? Er is ook geitenkaas en schapenijs, vers gerookte paling en nog veel meer. Er is zelfs een zeewierkwekerij van de partij en de producten hiervan zijn op de markt verkrijgbaar.
Op zaterdag wordt er samengewerkt met de gemeente Langedijk in het kader van de Open Monumentendag. Een mooie fietstocht langs monumenten eindigt bij de Koen. Zaterdag vaart er ook een pont van Heerhugowaard naar Broek op Langedijk. Een mooie kans om eens per boot naar de markt te gaan, want de fiets kan mee.
Op zondag is er een optreden van het Langedijker koor en dat belooft een gezellig feest te worden met een lekker hapje van de Burg Gastvrij en natuurlijk een wijntje van de Koen.

Meer berichten