'Het leeft hier echt!' - DTS gastheer van ZuurkoolCup 2018

  Nieuws
Rick Tauber (l) en Kees Feller: "Omdat dit sportieve evenement altijd zo'n succes is, geeft het voldoening het te mogen organiseren." (Foto's Vincent de Vries/RM)
Rick Tauber (l) en Kees Feller: "Omdat dit sportieve evenement altijd zo'n succes is, geeft het voldoening het te mogen organiseren." (Foto's Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

OUDKARSPEL - Voetbalvereniging DTS is dit jaar gastheer van de ZuurkoolCup. De onderlinge strijd tussen de vier voetbalverenigingen uit Langedijk - DTS, LSVV, Vrone en BOL - wordt 24, 29 augustus en 1 september weer gehouden. De ZuurkoolCup wordt traditioneel gezien als de start van het voetbalseizoen en geldt als een belangrijke krachtmeting voor de topteams van Langedijk.

Op en rond de velden aan de Oeverzegge 1 staat vrijdag 24 augustus, woensdag 29 augustus en zaterdag 1 september alles in het teken van voetbal, feest, muziek en bier. "Omdat dit sportieve evenement altijd zo'n succes is, geeft het voldoening het te mogen organiseren. En 't eind is nog niet in zicht hoor", meldt scheidend DTS-voorzitter Rick Tauber. De voorbereidingen voor het toernooi zijn bij DTS al in november van het vorig jaar begonnen. "Met een mannetje of dertien uit verschillende commissies binnen onze vereniging komen we eens per maand bij elkaar om een en ander strak neer te zetten. Het is een evenement met zo'n 2.500 bezoekers, dus dat moet in goede banen worden geleid. Overigens maken we dankbaar gebruik van de draaiboeken van onze voetbalcollega's bij BOL, LSVV en Vrone, want het wiel hoeft natuurlijk niet elk jaar te opnieuw te worden uitgevonden", zegt voorzitter ZuurkoolCup Kees Feller.

Belangrijke rol


De organisatie van een dergelijk prestigieus evenement valt of staat met de inzet van vele vrijwilligers en de financiële inbreng van de nodige sponsors. Rick Tauber: "Hierin speelt het Langedijker bedrijfsleven een belangrijke rol. Een andere pijler waar de ZuurkoolCup op drijft is de omzet in de feesttent." Kees Feller: "Omdat zo'n vier jaar geleden de geldkraan vanuit de gemeente langzaam maar zeker is dichtgedraaid, draaien we op eigen kracht en moet het evenement commercieel verantwoord zijn. We zijn als DTS zelfbedruipend, dus moeten we het potentieel zo veel mogelijk benutten. We zitten nog niet helemaal aan het plafond, dus kunnen in de toekomst nog wat uitbreiden."

Businessavond


Voetbalvereniging DTS en Bedrijfskring Langedijk organiseren vrijdag 31 augustus tijdens de Langedijker ZuurkoolCup een zogenaamde businessavond. De avond krijgt een sportieve ondernemende invulling onder het genot van een hapje en een borrel. Kees Feller: "Speciale gast is Robert Eenhoorn, algemeen directeur AZ en voormalig tophonkballer. Onder de genodigden bevinden zich sponsoren van DTS, leden van de Bedrijfskring Langedijk, besturen van deelnemende voetbalverenigingen, het bestuur BKL, bestuur Ondernemend Alkmaar, bestuur Ondernemend Heerhugowaard en het College van Burgemeester en Wethouders Langedijk."

Activiteiten

Tijdens de ZuurkoolCup kunnen de bezoekers heerlijk genieten van muziek en een drankje in de grote feesttent. Met op de eerste en laatste avond een DJ en op woensdag live muziek met zanger Robbert van der Steenhoven. Daarnaast is een foodcourt ingericht met een foodtruck van Beemster kaas en een snackbar. Kees Feller: "Dit jaar hebben we voor het eerst een 35 café ingericht voor de ouderen die rustig met elkaar willen kletsen en mooie verhalen over vroeger met elkaar willen delen."

Programma


Naast de selectieteams van DTS, Vrone, BOL en LSVV die om de Zuurkool Cup strijden, wordt de SpruitjesCup georganiseerd. Om de SpruitjesCup wordt gespeeld door teams samengesteld uit de JO13 jeugd.
Dank je.
. De SpruitjesCup start om 17.00 uur en wordt daarna gevolgd door de ZuurkoolCup die om 19.00 uur aanvangt.
Vrijdag 24 augustus
SpruitjesCup
17.00 uur A-Veld DTS JO13 - Vrone JO13
17.00 uur B-Veld LSVV JO13 - BOL JO13
ZuurkoolCup
19.00 uur A-Veld DTS 1 - Vrone 1
19.00 uur B-Veld LSVV 1 - BOL 1
Woensdag 30 augustus
SpruitjesCup
17.00 uur A-Veld DTS JO13 - BOL JO13
17.00 uur B-Veld Vrone JO13 - LSVV JO13
ZuurkoolCup
19.00 uur A-Veld DTS 1 - BOL 1
19.00 uur B-Veld Vrone 1 - LSVV 1
Zaterdag 1 september
SpruitjesCup
17.00 uur A-Veld DTS JO13 - LSVV JO13
17.00 uur B-Veld BOL JO13 - Vrone JO13
ZuurkoolCup
19.00 uur A-Veld DTS 1 - LSVV 1
19.00 uur B-Veld BOL 1 - Vrone 1
Om 18.15 uur vindt de prijsuitreiking van de SpruitjesCup plaats op het terras bij de feesttent. Om 20.45 uur volgt de prijsuitreiking van de ZuurkoolCup.
DTS is er klaar voor en de mannen hebben er zin in. Rick Tauber: "Het is een prachtig evenement, een echte traditie. "Alle Langedijker voetbalverenigingen zijn de laatste jaren alléén maar gepromoveerd", dus het leeft hier echt. En... we hebben mooi weer!"
Meer informatie: www.svdts.nl

 
Meer berichten