Vrachtwagentour door Heerhugowaard en Langedijk

  Nieuws
De Vrachtwagentour is al veertien jaar een groot succes in de regio. (aangeleverde foto)
De Vrachtwagentour is al veertien jaar een groot succes in de regio. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD/ LANGEDIJK - Voor de veertiende keer worden mensen met een beperking door de regio gereden tijdens de Vrachtwagentour, zaterdag 8 september. De start en finish is zoals gebruikelijk op het terrein van Kuiper Transport in Heerhugowaard. Daar zorgen de trouwe vrijwilligers dat de deelnemers enthousiast worden ontvangen en begeleid, totdat ze in hun truck stappen. Hierna nemen hun chauffeurs voor een kleine twee uur de regie over.
De route loopt ook dit jaar vanaf Kuiper Transport aan de Daltonstraat via de Hasselaarsweg, de Oostelijke Randweg en de Lepelaar richting winkelcentrum Broeker Veiling. Dan over de Doofpot en de Nauertogt via de Veertweg en de Swaan richting de Westelijke Randweg, om bij De Waard Transport de N504 over te steken. Hierna richting Waarland. Na de Woudmeerweg, de Speketersweg, de Bleekmeerweg, de Kerkstraat en de Volkeringweg over de Oude Provincialeweg richting garage Tesselaar, om daar opnieuw de N504 over te steken. Dan via de Oostelijke Randweg, de Hasselaarsweg, de Pannekeetweg en de Galileistraat weer terug naar Kuiper Transport. Ook dit jaar zorgen leden van de Motorclub Mios de tour in goede banen wordt geleid. Bijzondere aandacht krijgen de rotondes en kruispunten, want het belooft een extra lange optocht te worden met een recordaantal van ruim 150 trucks! Door de overweldigende belangstelling van mensen met een beperking, zijn al deze trucks inmiddels ruimschoots gevuld. De passagiers dienen uiterlijk om 13.15 uur aanwezig te zijn, want dan wordt begonnen met instappen. Om uiterlijk 14.00 uur start de tour, die tot ongeveer 16.00 uur duurt.
Een dergelijk evenement is alleen mogelijk met hulp van vrijwilligers, en natuurlijk die enthousiaste chauffeurs. Maar ook het belang van de sponsors mag niet worden onderschat. Alleen met hun hulp is een dergelijk evenement mogelijk. Mochten er chauffeurs mee willen doen, zonder zich te hebben aangemeld, doe dit alsjeblieft niet. De parkeerruimte en aan- en afvoerwegen zitten volledig vol. De organisatie moet in een eventuele noodsituatie de toegankelijkheid kunnen blijven garanderen. Met ieders goede wil, hele enthousiaste chauffeurs maar vooral hele blije deelnemers, wordt het ook dit jaar vast en zeker weer een groot succes!
Meer weten? Kijk op www.stichtingcfa.nl/langedijkervrachtwagentour

Meer berichten