Eerste lustrum Langedijker Streekmarkt - Meer kramen dan ooit en gratis entree!

  Nieuws
Pieter en Guja de Boer op een voorgaande editie van de streekmarkt. (Foto: www.wijndomeindekoen.nl)
Pieter en Guja de Boer op een voorgaande editie van de streekmarkt. (Foto: www.wijndomeindekoen.nl) (rodi.nl)

ZUID-SCHARWOUDE - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vormt Wijndomein de Koen het decor voor een onvervalste streekmarkt waaraan louter wordt meegewerkt door producenten van eerlijke en pure artikelen. "Vanwege het vijfjarig bestaan pakken we grootser uit dan voorgaande jaren", zegt Pieter de Boer van Wijndomein De Koen.

Pieter en Guja de Boer zijn de initiators van de streekmarkt die zich van meet af aan in een grote belangstelling mag verheugen. Pieter de Boer: "Na onze deelname aan een streekmarkt in Anna Paulowna waren Guja en ik zo enthousiast dat we het ook bij ons in Langedijk wilden laten plaatsvinden. De eerste streekmarkt regelden we nog in samenspraak met de initiatiefnemers uit Anna Paulowna en daarna werd het een echt Langedijker gebeuren dat we samen met Stichting Toeristische Promotie Langedijk organiseren op het terrein van ons wijndomein. Dat is nu vijf jaar geleden."


Proeverij
De streekmarkt wordt zaterdag 8 en zondag 9 september bemand door maar liefst 30 standhouders uit de regio die stuk voor stuk eerlijke producten te koop aanbieden. Pieter de Boer: "Om je een idee te geven: er is zowel geitenkaas als schapenijs, brood op ambachtelijke wijze gebakken, Piemontee vlees (cholesterolarm rundvlees, red.), hertenvlees, boerenkaas, jam, paling welke ter plekke wordt gerookt, Kramer zuurkool waarvan wij weer wijnzuurkool maken, er is keuvelbier, chocolade, Hoornse worst, een imker met zijn honing, Tante Cornelia is er met keuken- en zoetwaren waar cupcakes met de kinderen worden gemaakt, er zijn bollengewassen, (biologische) groenten en fruit, en er is wol uit Texel verkrijgbaar." Uiteraard kunnen de liefhebbers ter plekke ook het een en ander proeven. "De jagersvereniging is aanwezig met uitleg over hun activiteiten. Daar kunnen belangstellenden zich te goed doen aan een stukje ganzenborst. Maar ook restaurant De Burg is van de partij met een zogenaamde OFYR. Op deze vuurschaal c.q. barbecue is het heerlijk koken en grillen. Op ons plein tenslotte, staat manege Beukers met een bar waar bier, fris en koffie wordt geschonken. Uiteraard zorgen wij voor de wijn, waaronder onze dessertwijn 'Nagenieten' die dit jaar voor de tweede keer op rij in Berlijn met het predicaat goud werd bekroond." Met een glimlach: "Een aantal sterrenrestaurants weet ons inmiddels te vinden voor deze wijn."
Activiteiten

De locatie van Wijndomein De Koen leent zich uitstekend voor de streekmarkt want ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan kunnen bezoekers achterop het terrein op een schuit stappen om een mooie rondvaart door Langedijk te maken. Pieter: "Ook de Langedijker jeu de boulesvereniging Les Mille Iles is er waar een balletje kan worden gegooid. Deelnemers maken daarbij kans op het winnen van een lekker wijntje. Vanwege het vijfjarig bestaan is er live muziek met op de zaterdag een loopband en zondag optredens van het Langedijker koor. De zaterdag organiseren we in samenspraak met de Open Monumentendag. De fietstocht ter gelegenheid van dit evenement begint en eindigt bij ons op Wijndomein de Koen."
De Langedijker Streekmarkt wordt 8 en 9 september van 11.00 tot 17.00 uur gehouden. Noteer deze data in de agenda, want het mag duidelijk zijn: de markt is dit jaar een bezoek meer dan waard!
Zie ook: www.wijndomeindekoen.nl

Meer berichten