Burendag in Krabbendam

  Nieuws
Buren-/donateursdag op stapel in Krabbendam. (Archieffoto RM)
Buren-/donateursdag op stapel in Krabbendam. (Archieffoto RM) (rodi.nl)

KRABBENDAM - In Krabbendam staat de jaarlijkse donateurs-/burendag weer op het programma. Een jaarlijks terugkerend feest dat samen met de buren en de buurt, wordt gevierd en waar het organisatiecomité ook graag de donateurs bij betrekt.
Oskar, Peter, Ronnie, Aart en Yasmin maken deel uit van de organisatie en leggen uit wat de donateurs-/burendag inhoudt. "Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds steunt dit soort initiatieven financieel, mits het aan bepaalde richtlijnen voldoet. Graag nodigen wij onze inwoners uit om op zaterdag 22 september met elkaar wat kleine werkzaamheden uit te voeren op het Krabbendammer erfgoed en er vervolgens een gezellige middag/avond van te maken."

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: 15.00 uur ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Daar krijgt men een korte instructie over de uit te voeren werkzaamheden. 15.30 uur start werkzaamheden. Schoonmaakwerk aan binnen- en buitenkant gebouw en tuinwerkzaamheden rondom. Het is de bedoeling om samen, vrijwillig, de dorpskern netjes te maken en te houden en het gebouw weer klaar te maken voor een nieuw seizoen. Om 17.00 à 17.30 uur is het tijd voor een borrel en een spelactiviteit. Om 19.00 uur gaat barbecue aan.
"Het is goed om te weten dat de drankjes voor eigen rekening zijn, er voor eten wordt gezorgd en dat wij met elkaar de salades willen verzorgen. Degenen die zich willen aanbieden een salade te maken kunnen dat via onderstaande email laten weten. Kinderen zijn uiteraard van harte welkom tijdens de bbq. Er wordt deze dag gewerkt, dus wij vragen onze buren langs deze weg vooral rekening te houden bij de kledingkeuze. En: neem de snoeischaar, (tuin)handschoenen en schoonmaakspullen mee", aldus het organisatiecomité.
Ten behoeve van de inkoop van vlees en dergelijke voor de BBQ is het voor de organisatie heel belangrijk te weten hoeveel mensen er komen. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 15 september via: info@krabbendammererfgoed.nl. Via dit adres kan men ook laten weten wie een salade voor zijn of haar rekening neemt.

Meer berichten