Laatste expositie Beeldentuin Art of Africa

  Nieuws
Het beeld 'Abstract Lovers', gemaakt van het kleurrijke kobalt uit Zimbabwe door Liveity Dambadza. (Foto: aangeleverd)
Het beeld 'Abstract Lovers', gemaakt van het kleurrijke kobalt uit Zimbabwe door Liveity Dambadza. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Beeldentuin Art of Africa zet voor de laatste keer dit jaar de poorten open voor het publiek. Bewonder zaterdag 22 en zondag 23 september tussen 11.00 en 17.00 uur de bijzondere collectie natuurstenen beelden, die zijn aangekocht bij creatieve beeldhouwers van de Shona-stam uit Zimbabwe. De toegang is gratis.
De unieke beelden zijn geheel met de hand vervaardigd van lokale marmerachtige stenen met welluidende namen als springsteen, opaal, serpentijn en fruitsteen. De stenen zijn winterhard en daarom bijzonder geschikt als tuinbeeld. Ondanks de jarenlange malaise in Zimbabwe, klimt het land stukje bij beetje uit het diepe dal. Zimbabwanen zijn positieve mensen en de kunstenaars zitten niet bij de pakken neer en laten zich door de malaise inspireren. Zij vertalen hun frustratie in steen. Prachtige vormen met uiteenlopende betekenis brengen de boodschap over van de immer bescheiden kunstenaars op zoek naar artistieke vrijheid.
Art of Africa reist sinds 1998 zelf door Afrika om bij de beste kunstenaars haar exclusieve collectie Afrikaanse kunst te verzamelen. Art of Africa ondersteunt de kunstenaars in Afrika met schoenen, kleding, ruwe stenen, gereedschap en medicatie, op basis van Fair Trade.
De beeldentuin is te vinden aan de Krommeakker 48 in Noord-Scharwoude. Kijk ook eens op www.artofafrica.nl.

Meer berichten