Anna en Irma spelen 'Helden!'

  Nieuws
Anna (l) en Irma spelen de voorstelling 'Helden!' in De Noord en Obdam. (aangeleverde foto)
Anna (l) en Irma spelen de voorstelling 'Helden!' in De Noord en Obdam. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

LANGEDIJK/ HEERHUGOWAARD - Anna en Irma gaan vanaf november toeren door de Kop van Noord-Holland met hun nieuwe voorstelling 'Helden!'. Moeder en dochter zijn de komende weken nog erg druk met de voorbereidingen. De titel van de theatervoorstelling verklapt enigszins al waar de liedjes op gebaseerd zijn; hun (muzikale) helden.
De theatervoorstelling bestaat uit grappige sketches en prachtige luisterliedjes. Ze halen, ook voor deze voorstelling, alles uit de kast om een zo mooi mogelijk programma te maken. "We trappen af in ons vertrouwde thuishonk, café Bleeker in Heerhugowaard-Noord", vertelt Anna. Het duo zingt covers van popliedjes. "We proberen vooral popnummers te zingen die je niet zo vaak meer hoort, zoals van The Eagles, The Beatles en The Bee Gees. Maar ook liedjes van Adèle komen voorbij. We proberen de luisteraar te verrassen met prettige luistermuziek. De liedjes verbouwen we zo dat ze voor ons uitvoerbaar zijn. Veel ervan zijn voor een band geschreven en wij zijn maar met z’n tweeën. We spelen gitaar en piano en hebben nog wat andere instrumenten als accordeon, cajón en kazoo. Ons eigen sausje heeft vooral te maken met de meerstemmigheid die wij toevoegen. Daarin wisselen we wel af: soms zingen we samen en soms apart."
Anna en Irma zijn allebei van jongs af aan met muziek bezig. Anna kreeg op haar achtste haar eerste klassieke pianoles. Irma speelt zowel piano als gitaar. "Daar was ik zo jaloers op, dat ik ook gitaarles ben gaan nemen", aldus Anna. "Alle losse instrumenten spelen we allebei. Wij vinden het zo leuk wat we doen en hopen dat op anderen te kunnen overbrengen."
De voorstelling 'Helden!' is zaterdag 3 november om 20.00 uur te zien in café Bleeker in Heerhugowaard-Noord. Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.annaursem.nl of 06-25471937. Zaterdag 17 november spelen Anna en Irma in 't Brakenkerkje in Obdam. Kaarten voor deze voorstelling, die om 20.30 uur begint, zijn te bestellen via www.brakenkerkje.nl.

Meer berichten