Kamerkoor Soglasije in Kooger Kerk

  Nieuws
Het uit Zaandam afkomstige Soglasije is een ambitieus vocaal gezelschap met zangers uit Noord- en Zuid Holland en Utrecht. (Doto: aangeleverd)
Het uit Zaandam afkomstige Soglasije is een ambitieus vocaal gezelschap met zangers uit Noord- en Zuid Holland en Utrecht. (Doto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUID-SCHARWOUDE - Kamerkoor Soglasije verzorgt zondag 30 september een concert in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Een bijzonder concert van een bijzonder koor. Het is voor het eerst dat Soglasije optreedt in de Kooger Kerk. Het koor staat onder leiding van de in Rusland geboren en opgeleide Serge Latychev (Moskou, 1957). Als geen ander weet hij de Russische traditie te vertalen naar het koor. Met zijn vakmanschap werkte hij aan de intussen schitterende klank van Soglasije. De emotie, de diepte, de nuances van ppp tot fff maken het concert tot een lust voor het oor.
Het uit Zaandam afkomstige Soglasije is een ambitieus vocaal gezelschap met zangers uit Noord- en Zuid Holland en Utrecht.  In januari 2016 werd Soglasije opgericht met als doel bekende en minder bekende Russische composities uit te voeren tijdens een concertreis naar Rusland.  Vrij vertaald betekent de naam Soglasije verbinding of harmonie. In september 2016 werd deze reis gerealiseerd met 30 vocalisten, waarvan een derde afkomstig is uit Rusland maar woonachtig in Nederland.  Het repertoire is klassiek, liturgisch en traditioneel. Acht concerten werden gegeven in Moskou en Ivanovo, waarvoor grote belangstelling was. Het publiek, dat toch gewend is aan uitnemende prestaties van Russische koren en orkesten, beloonde het koor met staande ovaties.

Vocale prestaties

Verantwoordelijk voor de vocale prestaties is de uit Rusland afkomstige dirigent Serge Latychev. Hij heeft een grote kennis van het Russische repertoire. In 1990 kwam Latychev naar Nederland. Hij is ook bekend als dirigent van het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor. De muziek die in Zuid-Scharwoude ten gehore wordt gebracht is Russische religieuze muziek. Onder andere het schitterende Tebe Pojem, van de hedendaagse componist Hilarion. En muziek uit de Russische volksmuziek, zowel uit de traditie als van hedendaagse componisten.
De aanvang van het concert is 15.00 uur. Entree bedraagt €12. Tot 12 jaar gratis. 12 tot en met 18 jaar € 6. Meer informatie te vinden op de website soglasije.nl en koogerkerk.nl
Reserveren kan via rblont@gmail.com of via het koor.

Meer berichten